Central Hospital’dan Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Sevil Aslan’ın seçtiği yemek önerilerine göz atın.
Menü 1
- 1 kepçe çorba
- 3-4 adet köfte kadar et, tavuk veya balık
- 3 yemek kaşığı kadar makarna ya da pilav
- Yağsız salata
- 1 ince dilim ekmek (bol tahıllı)
- 1 kepçe çorba
- 8-10 yemek kaşığı sebze yemeği
- 1 kase yoğurt ya da 1 bardak ayran
- 2 dilim ekmek (bol tahıllı)
- Atıştırma olarak meyve dilimleri yenilebilir.
- Ayrıca sayısını çok aşmamak kaydıyla badem, ceviz veya fındık tüketilebilir.
- Su tüketimine de özen gösterilmelidir.
- 1 adet haşlanmış yumurta
- 1 ince dilim kadar az yağlı beyaz peynir
- 5 adet zeytin
- Domates, salatalık ya da mevsim yeşillikleri
- 1 su bardağı taze sıkılmış meyve suyu
- 2 dilim ekmek (bol tahıllı)
- Gün içerisinde bol miktarda sıvı tüketilmelidir.