Herbalife Türkiye Danışman Diyetisyeni Canan Aksoy’dan yılbaşı gününe özel beslenme önerileri;
1- Yılbaşı akşamı çok yiyeceğim diyerek öğün atlamak yanlış bir davranış şeklidir. Akşamı düşünerek kahvaltıda daha posalı ve daha az yağlı bir menü tüketmek güne iyi bir başlangıç sayılabilir. Az yağlı sütle hazırlanmış shakeler vitamin-mineral içeriklerinden dolayı yoğun geçecek güne iyi bir giriş başlangıç sağlayabilir. Yine az yağlı veya yağsız sütle hazırlanmış müsli, bir mevsim meyvesi ilavesiyle tüketilebilir.
2- Sabah kahvaltınızı çok erken bir saatte yaptıysanız, sabahla öğlen arasında bir küçük ara öğün alabilirsiniz. Bir mevsim meyvesi veya kuru meyve, bir kase yağsız-az yağlı yoğurt tercih edebilirsiniz.
3- Öğlen yemeğinde akşam proteinin daha yoğun tüketileceği düşünüldüğü için sebze-kurubaklagil yemekleri veya bunlarla yapılan salatalar yiyebilirsiniz. Zamanı olmayanlar ise shake, kurubaklagil çorbası veya bol salata tüketilebilir.
4- Gün içinde su tüketmeyi ihmal etmeyin. Su ve bitki çayları iştahınızı dengelemenize yardımcı olacaktır.
5- Akşam yemeğine çok aç oturmamak için ikindi öğününü mutlaka yemelisiniz. Kepekli yağsız bir tost veya 1 avuç kuru meyve-kuruyemiş karışımı, açlığınızı bastırıp kan şekerinizi düzenleyecektir.
6- Yılbaşı sofrası bütün akşam orada duracak. Bu yüzden öncelikle acele etmeyin, yemekler bir yere gitmiyor ve aç kalmayacaksınız. Açılış yemeği olarak öncelikle zeytinyağlı sebze yemeklerini veya sebze mezelerini tercih edin. Eğer böyle bir şansınız yoksa, sebzeli salatalar veya çorba da alternatif olarak düşünülebilir. Yağda kızartılmamış, sossuz et yemeklerini tercih edin ve mutlaka porsiyonuna dikkat ederek tüketin. ‘Tatlısız olmaz’ diyorsanız, kabak veya incir tatlısı gibi meyve tatlılarını veya sütlü tatlılarını tercih edin. Tabii ki en güzeli meyvenin kendisini yemektir. Alkol alacaklara da küçük bir önerim var; en az içtiğiniz alkol kadar su içmeye gayret edin. Bu yöntem alkol tüketiminizi düşüreceği gibi alkolün yan etkilerini de azaltacaktır.