Yeşil çay okside olmadan üretilen bir çay çeşididir. Bu nedenle okside edilmiş çeşidi olan siyah çaya oranla vücut için daha yararlı olduğunu söylemek mümkündür. Yeşil çay, içerdiği flavonoidler sayesinde antioksidan özellik gösterir. Yapılan bazı çalışmalar yeşil çayın en çok akciğer, kolon, mide, özefagus ve cilt kanserine karşı koruyucu olduğunu göstermiştir.
Aynı zamanda yeşil çay, kandaki kötü kolesterol dediğimiz LDL kolesterolün okside olmasını engelleyerek koroner kalp rahatsızlıklarına karşı korunmanıza yardımcı olur. Bunlara ilaveten yeşil çayın sağlık üzerine diğer faydalarını sıralayacak olursak;
-Diş çürümesi ve diş eti hastalıklarına karşı korur, -Kemik yoğunluğunu düzenler, Parkinson gibi bazı nörolojik hastalıklara karşı koruma sağlar, -İçerdiği katesinler ve kafein ile vücut için termojenik (vücut ısısını yükseltici) etki gösterir. Bu etki sonucu metabolizma hızında artış gözlenebilir. -Antiobezite (obezite karşıtı) özellik gösterir. Günlük olarak tüketeceğiniz bir veya iki fincan yeşil çay sağlığınız açısından en güvenli ve yeterli miktardır. Yeşil çay içerdiği kafein ve katesinler ile yağ yakımına yardımcı olur. Son yapılan bilimsel çalışmalar da katesinlerin yağ yakılmasına yardımcı olduğunu doğrulamaktadır. Ayrıca yeşil çay termojenik etkisi ile metabolizma hızında bir miktar artış sağlayabilmektedir. Kısacası yeşil çay, yağ dokusu artışını engellemesi, yağ yapımını baskılaması, yağ emil0imini azaltması ve metabolizma hızını arttırması özellikleriyle, antiobezite faktörü görevi görür. Gün içinde siyah çay yerine yeşil çay içmeyi alışkanlık haline getirmeni öneririm. Elbette ki yağ yakımı için sadece yeşil çay içmek yeterli değildir. Dengeli bir beslenme planı ve egzersizin önemi yadsınamaz.