Malzemeler
500 gr tavuk kıyması (göğüs etinden) 1 çorba kaşığı kanola yağı 3 çorba kaşığı fıstık ezmesi 3 çorba kaşığı hoisin sos* 1 çorba kaşığı toz kırmızıbiber 1 kâse rendelenmiş havuç 1 kâse kıyılmış kırmızı lahana 8 iri marul yaprağı 30 gr ufalanmış yerfıstığı
Hazırlanışı
Tavaya kanola yağını koyun ve orta ateşte ısıtın. Tavuk kıymasını ilave edin, 5 dakika kavurarak pişirin.
Küçük bir kasede fıstık ezmesi, hoisin sos ve toz kırmızı biberi çırpın, ardından tavaya ekleyin. Karıştırıp kapağını kapatın ve ocağı kısın. 1-2 kez karıştırarak 3-5 dakika daha pişirin.
Havucu ve kırmızı lahanayı bir kasede karıştırın. Her bir marul yaprağının içine tavuklu karışım ve havuçlu karışımı paylaştırın. Üzerine 1 çorba kaşığı kıyılmış yerfıstığı serpiştirin.
4 KİŞİLİK Bir porsiyonda: 320 kalori, 17 gr yağ (2,5 gr’ı doymuş), 14 gr karbonhidrat, 320 mg sodyum, 3 gr lif, 29 gr protein
*Hoisin sosa Çin usulü barbekü sos da deniyor, marketlerde ve gurme ürün dükkanlarında bulabilirsiniz.