Fitness & Beslenme

ŞEKERSİZ ÇİKOLATALI DONDURMA TARİFİ

Sıcak havalarda kalori derdine düşmeden (şeker eklemeden yapılan) yiyebileceğiniz çikolatalı dondurma tarifi: 1 Malzemeler 180 gram bitter çikolata (%80 kakao) 35 gram süt tozu 600 ml krema Yapılışı Çikolatayı benmari usulu (küçük bir tencereye iki parmak su koyup üzerine kapak kapatarak pişirme) eritin. Çikolata erirken orta boy bir tencereye krema ve süt tozunu koyun ve orta ateşte kaynama noktasına gelene kadar çırparak ısıtın. Eriyen çikolatayı ateşten alın ve kremalı karışımın 1/3’ini içine dökerek krema kaybolana kadar iyice karıştırın. Daha sonra karışımın diğer 1/3’lik kısmını çikolataya ekleyin ve aynı şekilde krema kaybolana kadar karıştırın. Kalan kremayı da çikolataya ekleyin ve çok iyi karıştırın. Karışımı 1 saat boyunca oda sıcaklığına gelene kadar soğutun. Eğer dondurma yapma makineniz varsa makinenin talimatlarına uygun şekilde karışımı makineye döküp 15 dakika boyunca kıvamı yoğunlaşana kadar makineyi çalıştırın. Dondurma yapma aparatını 15 saat derin dondurucuda beklettikten sonra karışım dondurma kabına dökerek 15 dakika yavaş devirde karıştırıp 12 saat derin dondurucuda dinlenmeye bırakın. Not: Servis etmeden 10 dakika önce derin dondurucudan çıkartın. Dondurma yapma makineniz yok ise; Büyük bir kaba buz doldurun, üzerine cam bir kase yerleştirip derin dondurucuda 1 saat bekletin. Buz dolu kabınızı derin dondurucudan çıkartıp hazırladığınız çikolata karışımını buzun üzerindeki cam kaseye döküp buzlar eriyene kadar 10 dakika hızlı şekilde tahta kaşık ile karıştırıp karışımı derin dondurucuya yerleştirip 12 saat dinlendirin.