İlişkileri tamamen hatasız ve tartışmasız bir biçimde yaşamak neredeyse imkânsız. Ancak, yapılan hatalardan ve çıkarılan derslerden sonra gelen doğru bir özür, ilişkilerin belki de en kritik durağı. Hatalara yama yapmak yerine kırılanı tamamen onarabilmek için, romantik ilişkide özür dilemenin doğru yollarını konuşuyoruz.
Doğru frekansı yakalayın
Özür dilemek ve barışmak için acele etmeyin, ortamın enerjisini hissedin ve sabır gösterin. Duygular yoğunken ya da tartışmanın tam ortasında yapılan bir özür, yanlış çalınan bir nota gibi duyulabilir. Sessiz bir anda, biraz daha sakinleşmişken özür dilemeyi tercih edin.
Savunmayı kenara bırakmalısınız
İlişkilerde karşınızdaki kişiyi rakibiniz ya da düşmanınız olarak görmemelisiniz. Partnerinize karşı savunma moduna girmek ve hatanızı savunmak yerine, empati gözlüklerinizi takmalısınız. Bir özür, asla “ama” ile bitmemeli. Hatalarınızı yarıştırmamalısınız. Bahanelere sarılmak, özrü değersiz kılarak ilişkideki güveni sarsar.
Eylemlerle destekleyin
Bazen sözler tek başına yetmez, özrün davranışlarla mühürlenmesi gerekir. Eyleme dökülmeyen sözler boş bir yankıdan öteye gitmeyebilir. Bu nedenle içtenliğinizi hareketlerinizle de desteklemelisiniz.
Özür dilerken karşılık beklenmemeli
Özür, affedilmek ve “olsun bitsin” düşüncesiyle yapılmaz. Gerçekten pişmansanız, samimi bir şekilde kendinizi ifade etmeniz gerekir. Zaman tanıyın, karşı tarafın hislerinin dinmesini bekleyin. Affedilmenin ve kırılan duyguların onarılmasının bir süreç olduğunu unutmayın.
İlginizi çekebilecek bir diğer yazı >>>>> Aşk hayatında risk almayı seven 3 burç
Kapak: Pexels