Glüten meselesi
Glütensiz yiyecekler yemek, son zamanlarda oldukça popüler bir beslenme şekli. Ancak tahıllarda bulunan bir tür protein olan glüten, eğer gerçekten Çölyak hastalığınız varsa sizin için bir sorun teşkil ediyor. Dr. Andrew Weil; “Şeker sağlığınız için daha büyük bir problemdir” diyor ve ekliyor; “Şeker konusundaki en büyük endişe fruktozdur. Yani meyve şekeri. Fazla tüketimi yine vücutta yağ olarak depolanmasına neden olur. Vücutta akne, kırışıklık ve iltihaba bağlı hastalık olarak da kendini gösterir.”
Weil, “Şekersiz yaşamak zorunda değilsiniz. Sadece tercihlerinizi daha akıllıca yapmalısınız. Örneğin şeker içeren gazlı içecekler yerine kendinizi sade soda içmeye alıştırın. Kahve ve çay içerken şeker kullanmayın” diyor. “Ayrıca yüzde 78 früktoz oranına sahip agave şurubu yerine yüzde 35 früktoz içeren akçaağaç şurubu şeker açısından kesinlikle daha iyi bir alternatif” diye ekliyor.