Fitness & Beslenme

Izgara Sarımsaklı Marul Salatası

03manset HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 DAKİKA + IZGARA SÜRESİ 1 büyük baş sarımsak 1 çorba kaşığı sıcak su + sarımsak için biraz daha Tuz ve karabiber 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 1 çorba kaşığı elma sirkesi 1 tatlı kaşığı hardal 1 büyük marul, kabaca doğranmış 4 adet çok ince dilimlenmiş turp 8 çorba kaşığı önceden haşlanmış yabani pirinç 8 çorba kaşığı sarı kuru üzüm 1. Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. Sarımsağın tepesini bıçakla alın ama dış kabuğu bıraın. Daha sonra kesik olan kısım üstte olacak şekilde alüminyum folyoya yerleştirin. Üzerine su gezdirin, tuz ve karabiberi de ekleyin. Alüminyum folyonun ağzını kapatıp 45 dakika, iyice yumuşayana kadar pişir ve soğumaya bırak. 2. Pişmiş sarımsağı, başın şişman olan kısmından başlayarak bir kabın içine sıkın. Ardından bir çatal yardımıyla ezin ve 1 çorba kaşığı sıcak su, zeytinyağı, elma sirkesi ve hardalı ekleyin. Lezzetlendirmek için dilediğiniz gibi tuz ve karabiber ekleyebilirsiniz. 3. Marul, turp, yabani pirinç ve üzümleri bir araya getirin. Sosu üzerine döküp iyice karıştırın. Tabaklara bölüştürdükten sonra hemen servis yapın. 4 KİŞİLİK BİR PORSİYONDA: 140 kalori, 4 gr yağ (0,5 gr’ı doymuş), 27 gr karbonhidrat, 45 mg sodyum, 5 gr lif, 3 gr protein PRATİK OL Sarımsağı anlattığımız şekilde pişirecek vaktiniz yoksa,yerine iki çorba kaşığı sarımsak püresi de kullanabilirsiniz.