Kanser karşıtı, bağışıklık dostu, hastalıklarla savaşan antioksidanlar ve C Vitaminiyle dolu olan kivi gerçekten mucize gibi bir meyve. Portakalın iki katı kadar C Vitamini içerdiğine inanabiliyor musunuz? Üstelik bolca lif de içeriyor ve bunlar yetmezmiş gibi kalorisi de çok düşük! Bütün bu özellikleri, kiviyi vazgeçilmez meyveler listesine sokuyor. Hücrelerin hasara uğramasını önleyen, DNA’yı koruyan kivi, özellikle kanser hastalarının diyetinden çıkmaması gereken bir meyve. Kalp-damar sağlığı için önemli olan kan sulandırıcı etkisi, kiviyi sık tüketmek için bir diğer neden.
Ağzınızda buruk bir tat bırakmaması için elinizle mutfak tezgahında hafifçe ovalayıp ikiye kesmeli, kaşıkla yumurta yer gibi yemeli ya da soyup dilimlemeden bütün halde tüketmelisiniz. Meyve suları, yoğurt-süt karışımları, tatlı ve salatalara çok yakışır. Bağırsak sorunu yaşıyorsanız, aç karnınıza bir kivi yiyip üzerine bir bardak ılık su içmeyi deneyin. Bunu bir hafta boyunca her sabah kahvaltıdan 10 dakika önce uygularsanız, bir süre sonra ne kadar rahat tuvalete çıkabildiğinize şaşıracaksınız.