HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 DAKİKA
İnce doğranmış 450 gr Şitake mantarı (yaklaşık 30 tane)
½ çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı kanola yağı
İnce kıyılmış veya rendelenmiş ½ Çin lahanası
İnce kıyılmış veya rendelenmiş ¼ kırmızı lahana,
İnce doğranmış 5 dal taze soğan
½ bağ maydanoz, kabaca doğranmış
2 tatlı kaşığı kavrulmuş susam (isteğe göre)
SOS:
3 çorba kaşığı su
2 çorba kaşığı pirinç sirkesi
1 çorba kaşığı kırmızı soya macunu
2 tatlı kaşığı light soya sosu
1 tatlı kaşığı esmer şeker
¾ tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
1 çorba kaşığı kanola yağı
1 çorba kaşığı susam yağı
*Gurmenet.com adresinden satın alabilirsiniz.
1. Sos için ayırdığınız tüm malzemeleri bir kavanoza koyun ve 30 saniye boyunca birbirine karışana kadar çalkalayın.
2. Fırını 200 dereceye getirip ısıtın. Bir fırın tepsisine yağlı kâğıt yerleştirip üzerine pişirme spreyi sıkın. Başka bir kapta, mantarların üzerine tuz ve zeytinyağı ekleyip karıştırın. Ardından mantarları tepsiye dizin ve mantarlar iyice buruşup çıtır çıtır oluncaya dek yaklaşık 20-25 dakika fırında pişirin.
3. Geniş bir kapta lahana, soğan, maydanoz ve pişen mantarları bir araya getirin. Önceden hazırladığınız sos kavanozunu bir kere daha çalkalayın, karışımın üzerine döküp karıştırın. Tabaklara bölüştürdükten sonra arzu ediyorsanız susamları serpiştirin ve servis yapın.
4 KİŞİLİK BİR PORSİYONDA:
240 kalori, 15 gr yağ (1,5 gr’ı doymuş), 28 gr karbonhidrat, 520 mg sodyum, 6 gr lif, 4 gr protein
PRATİK OL
Çin lahanası bulmakta zorlanırsanız, onun yerine beyaz lahana da kullanabilirsiniz. Eğer sos için bu kadar alışveriş yapmak istemezseniz, 4 çorba kaşığı beyaz şarap sirkesini 2 çorba kaşığı kanola yağıyla karıştırarak kullanın. Ancak bu durumda lezzetten ödün vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.