HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 DAKİKA
Dış yaprakları alınmış ve dibi kesilmiş 350 gr Brüksel lahanası (20-22 tane)
Ortası alınıp ince kıyılmış ½ kırmızı hindiba
Ortası alınıp küp doğranmış ½ kırmızı elma
30 gr kavrulmuş kabuksuz badem
60 gr eski kaşar
SOS:
2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
2 çorba kaşığı su
2 çorba kaşığı kırmızı şarap sirkesi
1 tatlı kaşığı Dijon hardalı
1 çorba kaşığı taze soğan, ince kıyılmış
2 tatlı kaşığı bal
½ çay kaşığı tuz
¼ çay kaşığı karabiber
1. Sosun tüm malzemelerini iyice karışana kadar bir kabın içinde çalkalayın.
2. Mandolin rende kullanarak kırmızı hindiba ve brüksel lahanasını ince ince rendeleyin.
3. Lahana ve hindibaya elmayı ve sosu ekleyin. Tabaklara eşit miktarda böldükten sonra üzerine badem ve peynir serperek servis yapın.
4 KİŞİLİK BİR PORSİYONDA:
260 kalori, 20 gr yağ (3 gr’ı doymuş), 17 gr karbonhidrat, 280 mg sodyum, 5 gr lif, 6 gr protein
PRATİK OLUN
Evde salata sosu yapmakla uğraşmak istemiyor musunuz? O zaman en sevdiğin balsamik sirkeden 8 çorba kaşığı kullanabilirsiniz.