Yaşadığınız kriz anlarından en kısa sürede kurtulmak ve mutlu bir ruh haline bürünmek için unutmamanız gereken 7 hayat olumlamasını konuşuyoruz.
- Bu yazı da ilginizi çekebilir: Olumlama Rehberi: Rutininize Eklemeniz Gereken Olumlamalar
Olumlamalar işe yarıyor mu?
İster istemez hepimizin düşüncelerinde kendisine yer edinen bu soruyla yazıya başlayalım. Yapılan sayısız bilimsel çalışma ve deney sonucunda, bilim insanları olumlu tutumların çoğu odak grubunun stres ve kaygı düzeyini azaltmasına yardımcı olduğunu paylaştı.
Olumlu tutumlar, gün içinde ilham bulmanıza yardımcı olur. Yine de belirtmekte fayda var, olumlu tutumların zor durumlarda size iyi gelmesi, bu durumun size iyi geleceğine inanmanızla alakalıdır. Bu nedenle, yalnızca kişisel deneyiminize, önceliklerinize ve inançlarınıza dayanacak olan kendi olumlama sisteminizi oluşturmak en iyisidir.
Tabii ki, olumlamaların, birden fazla sorunu çözmesi için sihirli bir hap görevi görmesini beklememelisiniz. Olumlamalar ile birlikte meditasyon, yoga veya size iyi gelen rutinleri de aksatmamalı, gereken durumlarda profesyonel yardım almaktan kaçınmamalısınız.
Olumlamalarınızı oluştururken, negatif herhangi bir kelime kullanmadan, birinci tekil şahıs ekini kullanmayı unutmamalısınız. Kendi olumlamalarınızı oluşturamıyor ya da oluşturacak zamanınız yoksa, birazdan okuyacağınız cümleleri kullanabilirsiniz.
İşte kullanabileceğiniz olumlama örnekleri:
- Mutluluğu tüm hayatımın başlangıç noktası olarak kabul ediyorum.
- Hayatımın her anında kendimi mutlu ve neşeli hissediyorum.
- İstediğim zaman, her zaman içsel bir mutluluk durumuna geçebilirim.
- Kendime mutlu olma izni vererek diğer insanlara ilham veriyorum.
- Tüm aktivitelerimden keyif alıyorum.
- En basit şeylerde mutluluk ve zevk buluyorum.
- Şu anda kalbim mutluluğun zirvesinde.