Fitness & Beslenme

Beklemiş Karalahana Salatası

BRÜKSEL Karalahana gibi koyu renkli, vitamin ve lif deposu kış sebzeleri, kendi dokusundan ötürü avantajlıdır. Yapraklar sert olduğu için marine edilirken sosu emer ancak yumaşak olmaz. Burada işin sırrı hafif bir sos kullanmakta (karalahana yumuşadığında kendi suyunun da bir kısmını bırakacak) ve lahanayı en az 30 dakika ile bir gece arasında bekletmekten geçiyor. HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 DAKİKA + BİR GECE MARİNE SÜRESİ 3 çorba kaşığı beyaz şarap sirkesi 2 çorba kaşığı taze soğan 1 çorba kaşığı bal 1 çorba kaşığı zeytinyağı ½ tatlı kaşığı tuz ¼ çay kaşığı karabiber 2 demet karalahana, ince ince kıyılmış 6 çorba kaşığı nar tanesi 60 gr light dil peyniri, rendelenmiş 2 çorba kaşığı çam fıstığı 1. Sirke, kıyılmış taze soğan, bal, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırın. 2. Karalahananın üzerine sosu dökün, karıştırın. (Sos ilk başta gözünüze az görünebilir ama karalahana bir süre sonra hacminin yarısını kaybedecektir.) 3. Karalahanayı kapaklı bir kaba alın ve bir gece boyunca buzdolabında bekletin. Servis etmeden önce üzerine nar taneleri, rendelenmiş peynir ve çam fıstıklarını ekleyin. 4 KİŞİLİK BİR PORSİYONDA: 170 kalori, 8 gr yağ (2 gr’ı doymuş), 22 gr karbonhidrat, 760 mg sodyum, 5 gr lif, 5 gr protein PRATİK OL Nar ayıklamaya ayıracak vaktiniz yoksa onun yerine bir avuç kuru yaban mersini kullan.