Ana öğününüzde tercihinizi tavuktan yana kullanacaksanız, bu tarif damak tadınıza oldukça uygun bir seçim
Malzemeler
1 su bardağı yulaf ezmesi
1 çorba kaşığı biberiye
4 Adet tavuk but
1 adet yumurtanın beyazı (hafif çırpılmış)
250 gr. beyaz peynir (ufalanmış)
2 çorba kaşığı hardal tohumu
Tuz, karabiber
1 çorba kaşığı biberiye
4 Adet tavuk but
1 adet yumurtanın beyazı (hafif çırpılmış)
250 gr. beyaz peynir (ufalanmış)
2 çorba kaşığı hardal tohumu
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Yulaf ezmesi, biberiye, tuz ve karabiberi harmanlayın.
Butların üzerine fırça yardımıyla yumurta beyazını sürün ve biberiyeli yulaf ezmesine batırarak butların her tarafını kaplayın.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri hafif kızarıp etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
Beyaz peynir, hardal tohumu ve karabiberi iyice karıştırın.
Etlerle birlikte, arzu ederseniz havuç salatası yapın ve hazırladığınız beyaz peynirli karışımı servis yapın.
Afiyet olsun!