Fitness & Beslenme

YAĞ YAKAN YAĞLAR

01 Yağları Doğru Kullanma Rehberi • Salatalarınıza bir tatlı kaşığı zeytinyağını rahatlıkla ekleyebilirsiniz. Yağ yerine 30 gr avokado veya iki bütün ceviz de koyabilirsiniz. • Sabah kahvaltısının en değerli yağ kaynağı olan zeytini tüketmeye devam edin. Zeytin yiyerek bel çevrendeki yağlardan daha çabuk kurtulursunuz. Kahvaltıda yiyeceğiniz beş, altı adet zeytin, gün içerisinde iştah kontrolüne de destek olur. Zeytin için tek şartımız tuzunun az olması. • Sebzeleri haşlayarak yemekten vazgeçin. Mutlaka bir tatlı kaşığı zeytinyağı ekleyin. Böylelikle düşük kalorili bir öğün ile çok daha uzun süre tok kalacaksınız. • Badem, yağ yakan yağların en lezzetlisi, fakat miktarına dikkat ettiğiniz sürece. Çiğ olarak tüketmeye özen gösterin ve 10 taneyi geçmeyin. Hatta yağ yakımını hızlandırmak için yanında süt veya yoğurt ile birlikte yemeyi tercih edin. • İyi yağları kötüleştirmemek için bu yağlarla kızartma veya kavurma işlemi yapmayın. • Süt, yoğurt ve peynir grubunu yağsız veya yarım yağlı tüketerek kalp-damar sağlığınız açısından doğru bir karar vermiş olacaksınız. Ayrıca sadece bir bardak süt tercihini light sütten yana yaptığınızda bile yılda 2,3 kg kaybedebilirsiniz.