Basit malzemelerle harikalar yaratabileceğiniz sandviçler, Danimarkalılara özgü dokunuşlarla krallığın parlayan tacını simgeleyecek kadar leziz olabilir…
Her Katta Altın Tadı
Bazıları için sandviç klasik bir lezzetten ibaret olabilir. Oysa Danimarkalılar için görsel bir sanat aracı… Katı kurallar çoğu zaman size sandviçin içinde yer vermeniz gereken malzemeleri dikte eder. Ancak gurmeler arasında açık sandviçlerin yeri bambaşkadır… Üstelik Viking krallarının adlarını andıran görkemli isimlere de sahiptirler. Tanrı’nın Evi Üzerindeki Güneş gibi… İlgi çekici, öyle değil mi?
Hazırlanışı
– Bir dilim esmer (Mümkünse Danimarka usulü esmer ekmek) ekmeğe tereyağı sürün.
– Üzerine füme uskumru ya da ringa balığı yerleştirin.
– Füme balığın üzerine ince doğranmış sarımsak ve turp rendesi serpiştirin.
– Daha sonra ortaya gelecek şekilde çiğ soğan halkaları ekleyin.
– Krallığın parlayan tacının simgesi olarak sandviçin üzerine yerleştireceğiniz çiğ yumurta sarısı ise son dokunuş olsun! Elbette pastörize yumurta kullanmanızı tavsiye ediyorum. Sandviçi yemenin sırrı ise çatal bıçak yardımıyla çiğ yumurtanın olduğu yerden kesmek. Böylece her katından ‘altın tadı’ alarak Viking krallarının mertebesine ulaşacaksınız…