Süleymanpaşa Belediyesi tarafından 4-6 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Trakya Bağ Bozumu ve Ekoloji Festivali’nde, binlerce yıllık bağ bozumu geleneği ekoloji bilimi ile buluştu ve keyifli bir festival gerçekleşti.
SÜLEYMANPAŞA BELEDİYE BAŞKANI EKREM EŞKİNAT: “FESTİVAL, EKO-TURİZM AÇISINDAN BÖLGEYİ BİR ÇEKİM NOKTASI HALİNE GETİRECEK.”
Süleymanpaşa Belediyesi olarak insana ve çevreye değer veren bir anlayışla bu festivali gerçekleştirdiklerini dile getiren Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem EŞKİNAT, çevreci bir yaklaşımla doğa bilincini ve doğal yaşamın çıktılarını geniş kitlelere tanıtmak ve yaygınlaştırmak yönünde çalışmalar yaptıklarını ifade etti.
EŞKİNAT açıklamasında şunları kaydetti: “Festivalimizin ulusal ve uluslararası festivaller arasında prestijli bir konuma gelerek eko-turizm açısından bölgeyi bir çekim noktası haline getireceğine inanıyoruz. Bu festivalde amacımız yerel değerlerin evrensel değerlerle buluşmasını sağlamak. Doğanın, doğal olanın değeri her geçen gün daha da önem kazanıyor. Bu anlamda çevreci çalışmaların geniş kitlelere yayılması ve sürdürülebilirlik için daha da benimsenir hale gelmesi geleceğimiz açısından büyük önem taşıyor. Dolayısıyla Süleymanpaşa Belediyesi olarak bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz Trakya Bağ Bozumu ve Ekoloji Festivali’nin Trakya’nın havza boyutunda tanıtımına üst düzeyde katkı sağlamasının yanı sıra sürdürülebilirlik adına da çok önemli bir adım olacağına inanıyoruz.”
Trakya bölgesinin olmazsa olmazı sayılan müzik, Trakya Bağ Bozumu ve Ekoloji Festivali’nde de yine başroldeydi. 4 Eylül Cuma akşamı Suzan Kardeş sahne aldığı festivalin ilk akşamı doyumsuz bir gece geçirmemizi sağladı.
Klasik otomobil tutkunları da bu festivaldeydi. Festival kapsamında gerçekleştirilen Türkiye Klasik Otomobil Kulübü Trakya Bağ Rotası Turu ile klasik otomobil tutkunları festivaldeki yerlerini alarak, çevreci bakış açısından bağ bozumu geleneğine uzanan bir çizgide Trakya’da butik bağcılığın önemli isimlerinden Barel ve Barbare Bağları’nda bağ bozumu geleneğini yaşattı.