YAŞAM

TATLI TARİFİ: FREEZE CAKE

Artık tatlı krizine karşı koymak zorunda değilsiniz. Sağlıklı, besin değeri yüksek ve antrenman öncesi enerji veren bu tarifle, suçluluk duymadan tatlı yemenin keyfine varacaksınız.

ickare

BESİN DEĞERLERİ Tam bir vitamin deposu olan bu kek, yaz aylarında en büyük favoriniz olacak. Omega-3 bakımından zengin, sindirim sistemini düzenliyor ve aynı zamanda antioksidan, kalsiyum ve fosfor içeriyor. Bir diliminden bu kadar faydalı vitamin ve mineraller alırken, bir yandan da çok lezzetli ve fit bir tatlı yemiş olacaksınız. 1 dilim: 380 kalori, 24 g karbonhidrat, 6 g protein, 16 g yağ MALZEMELER Taban 250 g ceviz 8-10 adet hurma İç Dolgusu 300 g çiğ kaju 1 adet muz (dondurulmuş) 15 ml badem sütü 50 ml akçaağaç şurubu ½ limon suyu 1 vanilya çubuk (tohumları) 60 ml Hindistan cevizi yağı YAPILIŞI Ceviz ve hurmaları blender’dan geçirin. Hurmaların yumuşak olmasına özen gösterin. Karışımı kelepçeli bir kek kalıbına alın ve tabanı oluşturun. İç dolgusu için önceden dilimlenmiş ve dondurulmuş muz dilimlerini blender’da badem sütü ile beraber krema kıvamına gelene kadar çekin. Sonra karışıma sırasıyla kaju fıstığı, akçaağaç şurubu, yarım limon suyu, vanilya tohumu ve Hindistan cevizi yağını ekleyip, pürüzsüz bir hal alana kadar blender’da çekmeye devam edin. Karışımı kalıbın içindeki tabanın üzerine iyice yayın ve 2-3 saat donması için buzluğa atıp, sonra servis edin.