Ancak Nakamura’ya göre endişelenmeye pek gerek yok. Çünkü meyvelerin içerisinde bulunan fruktoz problem yaratmıyor. Meyvelerdeki fruktoz miktarının düşük olmasının yanı sıra içlerinde bulunan lif sayesinde vücudun şekeri sindirme süreci yavaşlıyor. Karaciğer de bu sayede acele etmektense rahat çalışabiliyor. Bu, aynı zamanda köklü sebzeler ve diğer doğal kaynaklar için de geçerli. Meyveden daha çok, sağlığın için göz önünde bulundurman gereken tehlikeleri fruktoz içeren yapay besinler oluşturuyor. Özellikle de fruktoz içeren içeceklere dikkat etmelisiniz. Bu içecekler sadece gazlı içeceklerden ibaret değil. Hazır satılan meyve suları fruktoz ve kalori açısından zengin oldukları kadar lif açısından da fakir oldukları için, fruktozun sağlıklı parçalanması için gerekli olan lifi sağlayamazlar. Hazır meyve suları yerine doğal meyve sularını tercih etmeniz çok daha mantıklı olacaktır.