YAŞAM

İNCİRLİ KEKİKLİ & ROKFOR KREMALI GALETTE

Cafe Fernando blogu ve kitabının yazarı Cenk Sönmezsoy’un incirli kekikli ve rokfor kremalı galetta tarifini mutlaka denemelisiniz! Mutfaktaki hünerlerinizi göstermenin tam zamanı! incirli-kekikli-rokfot-kremalı-galette (8-10 Kişilik) Malzemeler: Taban:  480 g (1 ölçü pie hamuru) Rokfor peynirli krema: 60 gr rokfor 1/2 su bardağı (120gr) beyaz krem peynir 3 yemek kaşığı (45gr) krema Meyve & diğer:  5 adet (yaklaşık 500 gr) siyah incir 1/2 su bardağı (45 gr) ceviz içi 3 yemek kaşığı (60gr) kekik balı 10-15 dal taze kekik HAZIRLANIŞI Galette’in taban olan pie hamurunun nasıl yapıldığını öğrenmek için tıklayın. 33 cm çapında ve yaklaşık 4 mm kalınlığında bir hamur elde edeceksiniz. Dekoratif bir şekil vermek için, hamurun kenarını, aralarda aynı kalınlıkta boşluklar bırakarak işaret parmağınızla çepeçevre 2 cm kadar içe doğru itin. Altındaki pişirme kâğıdıyla beraber bir fırın tepsisine aktarıp, buzlukta 15 dakika boyunca bekletin. Fırını 190 derecede ısıtmaya başlayın. Rokfor peynirli kremayı hazırlamak için, peynirleri ve kremayı bir kabın içinde el blender’ıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Üzerini streç filmle örttükten sonra galette’in tabanı pişene kadar buzdolabında bekletin. Hamuru buzluktan çıkarın ve açarken kullandığınız diğer yağlı kâğıdı üzerine serin. Onun üzerine de, hamurun yüzeyini tamamen kaplayacak şekilde, kenarlarını havaya doğru kaldırarak bir kâse şekli verdiğiniz bir parça alüminyum folyoyu koyup içini bir parmak kalınlığında kuru baklagil (tercihen mercimek) veya pirinçle doldurun. Fırının orta katına yerleştirip 25 dakika boyunca pişirin. Fırının kapağını açıp hamurun tepesindeki baklagilleri alüminyum folyo ve pişirme kâğıdıyla beraber bir tepsiye alın ve hamurun tepesi altın sarısı olana kadar, yaklaşık 15 dakika daha pişirin. Fırından alıp tepsinin üzerinde oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Hamuru pişirirken kullandığınız baklagilleri oda sıcaklığına geldikten sonra bir kavanoza aktarıp başka tariflerde kullanmak üzere saklayın. Galette’yi bir araya getirmek için, oda sıcaklığına gelen hamurun üzerine rokfor peynirli kremayı bir metal spatula yardımıyla düz bir katman hâlinde yayın. İncirlerin saplarını kesip atın, boylamasına dörder dilime kesin ve peynir kremasının üzerine, kesik tarafları yukarı bakacak şekilde, iç içe iki halka olarak dizin. Ceviz içlerini iri parçalara kırıp incirlerin arasına yerleştirin, taze kekikleri dallarından koparıp üzerine serpin, tepesine balı gezdirin ve hemen servis edin. Aynı gün içinde tüketin.