Malzemeler
60 ml sızma zeytinyağı
2 diş sarımsak, ince kıyılmış
2 su bardağı haşlanmış ya da konserve barbunya
1 demet roka, irice parçalanmış
1 çorba kaşığı taze sıkılmış limon suyu
Hazırlanışı
Zeytinyağı ve sarımsağı soğuk tavaya koyun. Kısık ateşte yaklaşık 5 dakika ısıtın (sarımsak kokusu gelinceye kadar).
Tavaya barbunyayı ekleyin, hafifçe karıştırarak 2 dk pişirin.
Büyük bir kaseye roka yapraklarını alın. Tavadaki barbunya karışımını rokaların üzerine aktarıp hepsini harmanlayın. Limon suyunu ilave edip tekrar karıştırın. Isıtılmış baget ekmek veya focaccia ile servis yapın.
2 kişilik 1 porsiyonda: 420 kalori, 29 gr yağ (4 gr’ı doymuş), 32 gr karbonhidrat, 660 mg sodyum, 13 gr lif, 12 gr protein