Anaslide

HAFİF TATLAR: BADEMLİ VE KAYISILI TART

Sıcak bir bardak kahve yanında hafif mi hafif bir tarta hayır diyebilir misiniz? Cevabını tahmin edebiliyoruz! 2 Hazırlama süresi: 20 dakika Pişirme süresi: 35 dakika Malzemeler 100 gr tereyağı 
125 gr tam buğday unu 
3 çorba kaşığı buğday nişastası 
1 paket kabartma tozu 
1 paket vanilya 
½ çay kaşığı tarçın 
3 çorba kaşığı bal 
1 adet yumurta 
2 adet yumurtanın beyazı 
20 adet kayısı 
25 gr taze veya soyulmuş tuzsuz badem  Hazırlanışı
1. Fırını önceden 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. 
2. Tereyağını bir kaba alıp çatalla ezin. Üzerine un, kabartma tozu, nişasta, vanilya ve tarçını ekleyip karıştırın. 
3. Yumurtaları ve balı ilave edip hepsini karıştırarak hamuru hazırlayın. 
4. Hamuru hafifçe yağlanmış tart kalıbına alarak yerleştirin. Üzerine ikiye ayrılmış kayısı ve bademleri dizin. 
5. Tartı ısınmış fırına aktarıp üzeri kızarıncaya kadar, yaklaşık 30-35 dakika pişirin. 
6. Piştikten sonra fırından alınca hafifçe ılınmasını bekleyin; ardından dilimleyerek servis yapın. İsterseniz dilimlemeden önce üzerine kayısı marmeladı sürerek parlatabilirsiniz.  8 KİŞİLİK. 1 porsiyonda: 215 kalori, 13 gr yağ, 20,9 gr karbonhidrat, 3,8 gr protein, 90,7 mg sodyum