Shangri-La Bosphorus, Istanbul, sizi şehre yeni bir renk katan ve Çin mutfağının en seçkin örneklerini sunan restoranı Shang Palace’a davet ediyor.
Shangri-La Hotels and Resorts’un kendi markası olan ve Çinli Başaşçısı Tony Sum’ın görev aldığı Shang Palace’da Kanton mutfağının en iddialı lezzetleri sunuluyor.
Dekorasyonundaki sıcak, şık ve modern çizgileri, gruplar veya özel yemekler için kullanılabilen ayrı oda seçenekleriyle ilk andan itibaren konuklarına farklı ve alışılmışın dışında bir lezzet deneyimi yaşatan Shang Palace, Hong Kong’lu ünlü tasarımcı Andre Fu’nun imzasını taşıyor.
Çin’den özel olarak getirtilen fırınlarda pişirilen Pekin ördeklerinin yanısıra ballı sos ile marine edilmiş tavuk, Hainan tarzıyla poşe edilmiş piliç dilimleri, marine edilerek dilimlenmiş dana inciği ve wok’ta kızartılarak marula sarılmış ördek eti gibi özel tatlar menüde yer alıyor. Zengin Dim Sum menüsü ve özellikle kadayıfa sarılı Jumbo karidesli spring roll ise dikkat çeken lezzetler olarak öne çıkıyor. Çin mutfağının olmazsa olmazı Çin eriştesi, “noodle”, Çinli Şef Guol tarafından taze taze misafirlerin siparişi üzerine hazırlanırken, tamamen el yapımı olan bu özel tat ve daha pek çok lezzet, farklı bir deneyim yaşamak isteyenlerin tercih sebebi oluyor. Shang Palace’ın tatlı menüsünde de farklı lezzetler öne çıkıyor. Kurutulmuş mandalina kabuklu kırmızı barbunya çorbası içinde susamlı pirinç topları, soğutulmuş mango pudingi ve Pomelo ve Sago’lu soğutulmuş mango kreması hem tatları ile hem de görüntüleri ile deneyenleri baştan çıkarıyor. Kanton mutfağı geleneğinin farklı bir seremonisi, aynı zamanda görsel bir şovu da olan ve yemek boyunca süren çay servisini, altı yaşından itibaren özel eğitim alan Çinli Kung Fu Tea Master, Chen üstleniyor.