Öğrencilerinin ve Türk mutfağının geleceği için çalışan USLA-Uluslararası Servis ve Lezzet Akademisi’nin Haziran Profesyonel Aşçılık ve Profesyonel Pastacılık & Ekmekçilik eğitimleri başlıyor.
Yeme–içme ve gastronomi sektörü yükselirken USLA, 30 yılı aşkın bir süredir otelcilik ve yiyecek-içecek sektöründe sertifikalı eğitimler veren American Hospitality Academy’nin İstanbul kampüsü olarak 12 yıldır eğitim veriyor. Uluslararası geçerliliği olan ‘’AHA-IHMS’’ ve MEB sertifikası ile profesyonel şef, aşçı ve pastacılar yetiştiriyor.
Geleceğin Mutfak Eğitimi
Türk mutfağının ve yerel malzemenin önemini eğitimlerinde vurgulayan USLA, uluslararası mutfak eğitimlerini ülke mutfağı ve dünya vizyonu ile günün ihtiyaçlarına yönelik içerikte veriyor. USLA’da, şef adayları mutfakta kullandıkları malzemenin nasıl yetiştiğini ve bu malzeme ile katma değerli olarak neler yapılabileceğini de öğreniyorlar. “Topraktan Tabağa” vizyonunu da eğitimlerine dahil eden USLA, öğrencilerine Komşuköy’de tarla eğitimleri veriyor.
USLA; Profesyonel Aşçılık, Profesyonel Pastacılık ve Ekmekçilik, Yiyecek İçecek İşletmeciliği ve SCA Sertifikalı Barista eğitimileri ile sektörde fark yaratacak profesyoneller yetiştiriyor. Bu eğitimler sürecinde okulun değerli eğitmen kadrosuna gastronomi sektörünün önemli konu uzmanları, ülkenin en önemli markalarını yaratan işletme sahipleri, şefleri, sektörün geleceğini şekillendiren isimler de dahil oluyor. Öğrenciler, sadece eğitim almakla kalmayıp sektöre dair vizyoner bir bakış açısı da geliştiriyor ve sektördeki önemli isimlerden deneyimlerini öğrenme şansını buluyor.
USLA öğrencileri staj dönemlerinde mesleklerine bir adım önde başlama fırsatına sahip oluyorlar. USLA, öğrencilerinin iyi restoranlarda staj yapabilmesi için olanak sağlıyor. Başarılı USLA öğrencileri, mezun olduktan sonra da bu restoranlarda istihdam edilme fırsatı yakalıyor.
Yurtdışı İmkânı
Yurtdışı hayalleri olan öğrenciler için USLA doğru bir seçim. USLA’da Profesyonel Aşçılık veya Profesyonel Pastacılık & Ekmekçilik eğitimi alan öğrenciler, mezun olduktan sonra kariyerlerlerine ABD’deki Marriott, Hilton, Ritz Carlton, Westinn, Starwood, Holiday Inn ve Radisson gibi dünyaca ünlü otellerde veya prestijli restoranlarda staj yaparak başlama şansına sahip oluyorlar. Eğer USLA mezunlarının tercihi Avrupa ise dünyanın en gözde gastronomi destinasyonlarından İspanya ve Portekiz’deki Michelin yıldızlı restoranlarda veya dünyaca ünlü zincir otellerde staj yapma imkanları da mevcut.
Akademik Lezzetler Restoranı
İstanbul Mecidiyeköy’de okulun giriş katında yer alan USLA’nın restoranı olan Akademik Lezzetler’de öğrenciler sektöre adım atmadan hem mutfak hem servis tecrübesi kazanıyor. USLA şeflerinin günlük olarak hazırladığı lezzetleri misafirleri ile buluşturuyor.
Restoranın yeni dönemde sahiplendiği yerellik ve iyi mutfak teması, misafirlerin de deneyimleyebileceği lezzetlere dönüşecek.
Akademik Lezzetler restoranı hafta içi her gün 12:00-14:00 saatleri arasında öğle yemeği servisi, 09:00-17:00 saatleri arasında ise tatlı ve sıcak-soğuk içecek servisi veriyor.
USLA Servis Eğitimleri
USLA, eğitim verdiği alanlarda yeni nesil içeriklerle müfredatı zenginleştiriyor. Adının açılımdaki servis eğitimi konusu da USLA için lezzet kadar önemli bir konu. Hizmet sektörünün en büyük sorunlarından biri olan servis konusunda kurumlara, restoranlara, otellere servis eğitimleri, USLA’nın sektöre sunduğu hizmetlerin başında geliyor.
İçindeki Şefi Uyandır!
Gastronomiye meraklıysanız ve kendinizi mutfakta mutlu hissediyorsanız USLA workshopları size terapi gibi gelecek. USLA mutfaklarında dünya mutfaklarından, günümüz mutfak trendlerine, yeme – içme dünyasında sanatsal yolculuklara kadar renkli ve leziz farklı workshop programlarından birçok seçenek var!
İşi profesyonellerden öğrenirken aynı zamanda sosyalleşerek lezzetli zamanlar geçirmek isteyenlere özel bu workshopları kaçırmayın!
USLA’daki eğitimleri ve yenilikleri websitesi www.uslaakademi.com ve Instagram hesabı @uslaakademi’den takip edebilirisiniz.