YAŞAM

Four Seasons Hotel Sultanahmet Mardius tarihi Konak İşbirliği İle Büyüleyici Mardin Lezzetlerini İstanbul’da Sunuyor

Mimari dokusu, zarif sunumları ve servis kalitesi ile açıldığı günden itibaren Sultanahmet’in simge yapılarından olan Four Seasons Hotel Sultanahmet, yöresel mutfak etkinliklerine bir yenisini daha ekliyor. Otel 2-9 Kasım günleri arasında, Mardin’in geleneksel yemeklerini Mardius Tarihi Konak’a özgü lezzetlerle misafirleriyle buluşturuyor. Mardin Mardius Konak’tan gelen konuk şefler Süleyman Engin ve Aydın Yavuz ile Four Seasons Hotel Sultanahmet Executive Sous Chef Sadık Ünal’ın imzasını taşıyan Mardin’e özel yemekler, Seasons Restaurant’ın etkileyici sunumuyla birleşerek, şehrin zengin ve kadim yemek kültürünü lezzet tutkunlarına sunuyor.   

Hizmet vermeye başladığı ilk günden itibaren yerel lezzetleri destekleyen Four Seasons Hotel Sultanahmet, Mardin’in en eski yapılarından biri olan ve kökü 1400’lere uzanan Mardius Tarihi Konak işbirliğiyle düzenlediği ‘Mardin Yemekleri Haftası’yla ülkemizin yöresel mutfaklarını ön plana çıkarmaya devam ediyor. Mardin’de bulunan Mardius Tarihi Konak’ın özel yemeklerinden oluşan bu şölen 2-9 Kasım günlerinde öğle ve akşam yemeği olarak misafirlere sunuluyor. Cumartesi günleri misafirler, zengin brunch menüsü içinde Mardius Tarihi Konak’ın bu güzel lezzetlerini de tadabilecek.

Four Seasons Hotel Sultanahmet’in özenli servisi eşliğinde misafirlere sunulacak yılların birikimini ve hatıralarını taşıyan bu şölen, soğuk olarak sunulan Mardin mezeleri ile başlıyor. Süryani şarabı ile servis edilen menüde ara sıcak olarak Erok, İkbebet, Sembusek, Etli Ekmek sunuluyor. Ana yemek Dobo ve haşu ve et suyu ile birlikte servis edilen Kaburga Dolması, deneyimleyenleri Mardin’e ve tarihi dokusuna doğru keyifli bir yolculuğa çıkarıyor. Tatlı seçenekleri arasında bulunan fıstıklı, cevizli ve peynirli Kahhiye, cevizli ve peynirli Tava Kadayıfı ve Rızzıp Halip yani Mardin Zerdesi farklı tatları ile bu benzersiz menüyü tamamlarken damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakıyor.

Türkiye’nin güneydoğu ve kadim Mezapotamya ovalarına bakan tarihi şehri Mardin, yüzlerce yıl hüküm sürdüğü toprakların, eşsiz, tarihi ve kültürel zenginlikte yöresel lezzetlere sahip zengin mutfağıyla tanınıyor. Bu şehir geçmişi 12 bin yıla dayanan, bereketli toprakları, Mezapotamya’ya hâkim kalesi, güneşin taşa bıraktığı güzel rengi ile adeta bir masal diyarı. Binlerce yıldır din, dil, ırk ayrımı yapmadan çan seslerinin okunan ezanlara karıştığı, medreselerin kiliselerle buluştuğu bu kadim şehir zengin mutfağı ile de öne çıkıyor.

Mardius Tarihi Konak’ta Geçmişten Gelen Lezzetler

Mardin’in en güzel ve tarihi yapılarından biri olan Mardius Tarihi Konak, inanılmaz taş işçiliği ve benzersiz ova manzarasıyla eski zamanların hükümdarlarına layık bir lüks sunuyor. Tarihiyle ve hikayesiyle dikkat çeken konakta, kökleri Eyüp Sultan’a dayanan Ensari ailesi çok uzun yıllar yaşıyor. Konağın geçirdiği restorasyon tamamlanmadan 2,5 ay önce babaannelerinin eskiden pişirdiği yemeklerden seçilenler en iyi lezzeti yakalamak üzere 2 ay boyunca pişirilerek konağa özel menüler oluşturuluyor ve ailenin yaşadığı dönemdeki tatlar yeniden canlandırılıyor. Bu etkileyici tarih ve hatıralarla oluşturulan benzersiz menü, Four Seasons Hotel Sultanahmet’te lezzet severleri keşfetmeye bekliyor.