Kinoalı Kayısılı Şanti
2 paket light krem şanti
200 ml süt
80 gr kırmızı kinoa
10 gr çekilmiş Antep
fıstığı
6 adet tarçın çubuğu
(süslemek için)
200 gr taze kayısı
Krem şanti ve sütü çırptıktan sonra buzdolabında bekletin. Kinoayı 1 tatlı kaşığı toz tatlandırıcı eklenmiş suyun içinde haşlayın, süz ve soğumaya bırakın. Soğuyan kinoayı, hazırladığınız krem şanti ile karıştırın. Servis kuplarının dibine bu karışımı paylaştırın. Ayrı bir yerde taze kayısıları minik küpler hâlinde doğrayıp kuplara ekleyin. En üstü krem şanti ile kaplayın. Antep fıstığı ve tarçın çubukları ile süsleyip servis yapabilirsiniz.
Bir porsiyonunda; 198 kalori, 33 gr karbonhidrat, 7 gr protein, 5 gr yağ, 5 gr lif, 35 mg sodyum