Kek için:
6 adet yumurta
12 gr sükraloz tatlandırıcı (1/2 su bardağı)
100 gr tam buğday unu
50 gr mısır nişastası
Vanilya esansı
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı zeytinyağı (tepsiyi yağlamak için)
150 ml süt (keki ıslatmak için)
Krema ve süsleme için:
200 ml süt
2 paket light krem şanti
250 gr taze çilek
50 gr stevyalı beyaz çikolata*, rendelenmiş
Taze nane yaprakları
*Fitizdietmarket.com’da bulabilirsiniz.
Yumurta ve sükralozu minimum beş dakika süreyle çırpın ve diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. Fırına girebilen kare bir cam tepsiyi 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile yağlayın. Kek karışımını içine dökün ve 200 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin. Kabarmaya başlayınca fırının sıcaklığını 150 dereceye düşürün ve toplamda 40 dakika pişirin. Keki 10 dakika fırının içerisinde dinlendirip sonrasında nemli bir bezin üzerine alın. Üzerini kuru bir bezle kapatın ve soğumaya bırakın.
Ayrı bir yerde krem şantiyi sütle karıştırıp çırparak hazırlayın. 100 gr çileği dilimleyerek içerisine ekleyin. Soğuyan keki enine ikiye bölüp 150 ml sütle ıslatın. Kremanın yarısını kekin arasına sürün. 50 gr kadar çileği doğrayıp kremanın üzerine yerleştirin. Diğer kek parçasını üzerine kapatıp kalan kremayla kaplayın. Kekin köşelerine de krema sürmeyi unutmayın. Geri kalan çilek, beyaz çikolata parçaları ve taze nane yapraklarıyla süsleyin.
Bir porsiyonunda: 184 kalori, 20 gr karbonhidrat, 8 gr protein, 8 gr yağ, 1 gr lif, 72 mg sodyum