Probiyotik Yaban Mersinli Muffin
Muffin için:
3 adet yumurta
12 gr sukraloz tatlandırıcı (1/2 su bardağı)
1 şişe maden suyu
50 ml yağsız süt
50 ml zeytinyağı
300 gr tam buğday unu
150 gr dondurulmuş yaban mersini
1 paket kabartma tozu
Vanilya esansı
Üzerini süslemek için:
125 gr probiyotik yoğurt
50 gr süzme yoğurt
100 gr haşlanmış soğutulmuş taze pancar
300 gr taze yaban mersini
Taze nane yaprakları
Yumurta ve sukralozu minimum beş dakika süreyle çırpın ve diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın. Son olarak yaban mersinini ilave ederek hamuru muffin kaplarına dökün. 200 derecede önceden ısıtılmış fırına yerleştirin. Kek kabarmaya başlayınca fırın sıcaklığını 150 dereceye düşürün. Pişen muffinleri fırından alıp ılımaya bırakın. Pancarı katı meyve sıkacağından geçirin. Süzme yoğurt, probiyotik yoğurt ve pancarın suyunu karıştırıp buzdolabında soğumaya bırakın. Muffinler soğuduktan sonra üst kısımlarını hazırladığınız yoğurtlu karışıma batırın, üzerini taze yaban mersini ve nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Bir adette: 146 kalori, 20 gr karbonhidrat, 5 gr protein, 2 gr yağ, 1 gr lif, 28 mg sodyum