Fitness & Beslenme

DİYET YAPARKEN YİYEBİLECEĞİNİZ 9 TATLI

muffin Probiyotik Yaban Mersinli Muffin Muffin için: 3 adet yumurta 12 gr sukraloz tatlandırıcı (1/2 su bardağı) 1 şişe maden suyu 50 ml yağsız süt 50 ml zeytinyağı 300 gr tam buğday unu 150 gr dondurulmuş yaban mersini 1 paket kabartma tozu Vanilya esansı Üzerini süslemek için: 125 gr probiyotik yoğurt 50 gr süzme yoğurt 100 gr haşlanmış soğutulmuş taze pancar 300 gr taze yaban mersini Taze nane yaprakları Yumurta ve sukralozu minimum beş dakika süreyle çırpın ve diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın. Son olarak yaban mersinini ilave ederek hamuru muffin kaplarına dökün. 200 derecede önceden ısıtılmış fırına yerleştirin. Kek kabarmaya başlayınca fırın sıcaklığını 150 dereceye düşürün. Pişen muffinleri fırından alıp ılımaya bırakın. Pancarı katı meyve sıkacağından geçirin. Süzme yoğurt, probiyotik yoğurt ve pancarın suyunu karıştırıp buzdolabında soğumaya bırakın. Muffinler soğuduktan sonra üst kısımlarını hazırladığınız yoğurtlu karışıma batırın, üzerini taze yaban mersini ve nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapabilirsiniz. Bir adette: 146 kalori, 20 gr karbonhidrat, 5 gr protein, 2 gr yağ, 1 gr lif, 28 mg sodyum