Del Mare, kurulduğu 2003 yılından bugüne İstanbul’a lezzet ve keyif katmaya devam ediyor. İstanbul’un en güzel semtlerinden Çengelköy’de Boğaz manzarasının eşlik ettiği Del Mare tüm hijyen önlemlerini alarak kapılarını açtı.
Çengelköy’ün en güzel noktalarından birinde yer alan Del Mare, deniz ürünleri menüsü ve bulunduğu konumu ile bütünleşik bir deneyim sunuyor. Boğaz’ın en güzel noktasında tüm İstanbul’a hakim Boğaz manzarası ile misafirlerine öğle ve akşam yemekleri için keyifli, dingin, leziz ve özel hissettiren bir deneyim sağlıyor.
Del Mare, misafirlerinin sağlığı için tüm hijyen önlemlerini alarak kapılarını açtı. Masalar arasındaki fiziki mesafeler, restorandaki kişi sayısı, sık sık restoranın dezenfekte edilmesi, misafirlerin kullanımı için bulundurulan dezenfektanlar sadece görünen önlemler. Del Mare, arka planda ise tüm çalışanları için, mutfak operasyonu ve tedarik zincirinde alınan hijyen önlemleri ile lezzet deneyimini güvenli kılıyor.
Mutfak felsefesini, yerel, taze ve iyi malzeme üzerine kuran Del Mare’nin mutfağı Tongar Fırat ve ekibinin yönetiminde. Tongar Fırat, Del Mare menüsünde Çanakkale, Bozcaada ve Urla gibi bölgelerden tedarik ettiği mevsimsel otlar ve deniz ürünleri ile menüde dinamizm sağlıyor. Del Mare’nin bu yaz menüsünde mevsimin taze balıklarının yanında Cunda usulü çiğ enginar, yeşil erikli ve yaban mersinli kuru cacık, çifte kavrulmuş tahinli maş fasulyesi piyazı, kuşkonmaz borani, isli uskumru, balık kokoreç, kabak çiçeği kızartması öne çıkıyor.
İyi yemek, iyi servis, eşsiz bir konum ve iyi manzaranın bir araya geldiği Del Mare’nin bulunduğu bina tarihi bir geçmişe sahip. 1800’lü yıllarda Osmanlı tarafından inşa edilen ve fil ambarı olarak kullanılan binaya, 1900’lü yıllarda bir baca eklenerek ispirto fabrikasına dönüştürülmüş. 200 yıllık tarihi dokunun hakim olduğu Del Mare, 2003 yılında kuruldu ve genç iş adamı Uluç Akbaşoğlu yönetimde hizmet vermeye devam ediyor.
Cuma ve Cumartesi günleri 14:00 – 23:00 ve haftanın diğer günleri 14:00 – 22:30 saatleri arasında mutfağı ile hizmet veren ve saat 00:00’a kadar açık olan Del Mare’nin şarap kavında yerli ve yabancı markalardan seçilmiş özel bir seçki bulunuyor. Terasta yer alan Bar Mare’de artizan kokteyllerin yanında veya dilerseniz şarap eşliğinde bar için hazırlanan özel bir menü de servis ediliyor.
Del Mare’de özel günler, iş yemekleri ve grup yemekleri için ayrılan özel bölümlerde Tongar Fırat, sizler için sevdiğiniz lezzetlerden oluşan özel menüler de hazırlıyor. Grup rezervasyonlarına özel salonlar için Del Mare ile iletişime geçmeniz yeterli.
Del Mare, Boğaz manzarasının eşlik edeceği lezzet deneyiminden önce Avrupa yakasından gelecek misafirleri için özel tekne hizmeti de sağlıyor. Yeni bir lezzet deneyimi için Del Mare’ye rezervasyonunuzu yaptırmayı unutmayın!
#delmareistanbul