Yaz gelince akıllara ilk gelen şeylerden biri de çilektir. Rengi, kokusu ve sağlığa faydaları ile herkesin kalbini kazanmış bu meyve için çok farklı tarifler uygulanmaktadır. Sizinle paylaşacağımız tarif ise,thishomadelife.com sitesinden alınmıştır.
Malzeme
Bir bardak şeker, bir bardak su, dörtte bir bardak bal, dört bardak çilek (temizlenmiş ve ikiye bölünmüş) ve dört çorba kaşığı limon suyu.
Hazırlanışı
1 – Orta boy bir tencerede suya şeker ilave edip, şeker tamamen çözülene kadar kaynatın. Şurup hazır olacaktır, onu farklı bir kaba alın ve soğumasını bekleyin.
2 – Çilekleri, balı ve limon suyunu bir mutfak robotuna boşaltın. Bütün çilekler iyice püre haline gelene kadar mutfak robotunu çalıştırın.
3 – Çilek tohumlarını ayırmak için püreyi iyice süzgeçten geçirin. Çilek tohumları alınmış pürenizi ve soğumuş olan şurubunuzu iyice karıştırın. Bir saat için soğumaya bırakın.
4 – Çilek karışımınızı dondurma makinenizin kabına boşaltın ve kıvamını bulana kadar otuz dakika karıştırın. Bu aşamada çilek karışımı yumuşak bir kıvamda olacaktır.
5 – Karışımı hava geçirmez bir kaba alın ve derin dondurucuda yaklaşık iki saat süreyle bekletin.