Bu kolay ve doyurucu tarif, sadece kahvaltıda değil her öğünde yiyebileceğiniz besleyici bir lezzet.
Malzemeler
• ½ kilo kabukları soyulmuş konserve domates
• ½ küçük soğan, kıyılmış
• 1 çorba kaşığı Meksika biberi, kıyılmış
• 1 adet misket limonu
• 8 adet mısır tortillası
• 1 kutu Meksika Fasulyesi
• Bir tutam kimyon
Hazırlanışı
1. Salsa sosu hazırlamak için domates, soğan, Meksika biberi, bir limonun yarısının suyu, kişniş ve sarımsağı blender’da ezin. Biraz pütürlü kalsın. Tatlandırmak için tuz ve karabiber ilave edin. Kenara alın ve diğer malzemeleri hazırlarken tatların birbirine karışabilmesi için biraz bekletin. 2. Küçük bir karıştırma kasesinde, siyah fasulye, kimyon ve kalan limon suyunu karıştırın. Tatlandırmak için tuz ve karabiber ekleyin. Bir çatal yardımıyla fasulyeleri hafifçe ezin. Karışım çok kuru görünüyorsa ılık su ekleyebilirsiniz. 3. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya pişirme spreyi sıkıp orta ateşte ısıtın. Yumurtaları tavaya kırın, sarıları akıcı bir kıvamda olacak şekilde beyazları pişinceye kadar ocakta tutun. Başka bir tavada tortillaların her iki tarafını orta ateşte bir dakika kızartın. 4. Fasulyeleri sıcak tortillaların üzerine yayın, yumurtaları ve salsayı ekleyin. Bekletmeden servis yapın. 4 Kişilik / Porsiyon başına: 431 kalori, 16 gr yağ, 48 gr karbonhidrat, 801 mg sodyum, 7 gr lif, 21 gr protein.