Pişiriyoruz! Evet, yanlış duymadınız.
Kontürleme, strobing derken şimdi başımıza bir de baking çıktı! Kontürlemeye artık hepimiz hâkimiz. Makyaja hiç meraklı olmayanlar bile biliyor ki, kontürlemeyle elmacık kemiklerimizi ortaya çıkarabiliyoruz. Uygulamayı, tenimizden bir ya da iki ton koyu renkte bir renklendiriciyle yapıyoruz.
Sağ ve sol saç diplerimizin kenarlarına, burnumuzun iki yanına ve bir de elmacık kemiklerimizin altına birer çizgi çekip onları dağıtıyoruz. Strobing ise bunun tam tersi, aydınlatmayla ilgili bir işlem. Önemli olan ortaya çıkarmak istediğiniz bölgelerinizi aydınlatıcıyla belirginleştirmek. Şimdi hayatımıza bir de baking, yani pişirme tekniği girdi.
Peki, nedir bu pişirme yöntemi?
Vücut ısımızı kullanarak makyajımızı sabitlemek ve cildimize daha canlı bir görünüm kazandırma üzerine kurulu bir uygulama. Porselen gibi bir cilt isteyenler için ideal. Ancak uygulaması biraz zahmetli. Çünkü kontürleme ve aydınlatma işlemleriniz bittikten sonra, aynen devam etmek zorundasınız. Diyelim ki, nemlendiricinizi, makyaj bazınızı, kapatıcınızı sürdünüz; kontürleme ve aydınlatma işlemlerini yaptınız. Şimdi kapatıcı sürdüğünüz ve aydınlanmasını istediğiniz alanlara bolca açık renk bir pudra sürün ve bekleyin. Beş ila on dakika arasında bekledikten sonra bir fırça yardımıyla fazla pudrayı alın. Üzerine allığınızı sürebilir ve dilerseniz kontürleme uygulamanızı tekrar yapabilirsiniz. Pişirme tekniğinin sırrı bu!
1. CLINIQUE, Powder Blush Pudra Fırçası
2. SISLEY, Phyto Poudre Compact 2 Transparent