Her adımıyla Fransız zarafetini gökyüzüne taşımaya devam eden Air France’ın Kasım 2021- Şubat 2022 dönemi uzun menzilli uçuş menüleri Michelin yıldızlı şefler Régis Marcon ve Mathieu Viannay imzalarını taşıyor. Business Class ve La Première yolcuları için özenle hazırlanan menüde vejetaryen yemeklerden kırmızı ve beyaz et çeşitlerinden deniz ürünlerine kadar geniş bir lezzet yelpazesi sunuluyor. Dünya çapındaki Fransız yemeklerini Air France yolcularına özel bir deneyime dönüştüren şefler, gökyüzünde Fransız esintilerini yaşatmayı hedefliyor. Bu olağanüstü yaratıcı tabaklar ile Air France, Fransız ‘fine dining’ i dünya çapında tanıtmaya devam ediyor.
La Première Kabininde 3 Yıldızlı Gastronomi Resitali
Üç Michelin yıldızlı şef Régis Marcon, Air France’ın first class segmenti olan La Première kabininin ayrıcalıklı yolcuları için yeni altı özel lezzet hazırladı. Servair Culinary Studio’nun başkanlığını yürüten Şef Marcon, ekibinde bulunan uzmanların eşliğinde sezonun en taze ürünlerini kaynağından alarak tabaklara taşıyor. İşte o eşsiz menü:
- Frenk Soğanı Kremalı Sebzeli Lazanya
- Ada Çayı Soslu Kızarmış İncik ve Porcini Mantarlı Patates Graten
- Kırmızı Şaraplı Dana Bonfile, Patates Sote ve Morel Kek
- Istakoz Soslu Turna Balığı ve Karides, Tarhun ile Sotelenmiş Girolle Mantarı ve Ispanak
- Karışık Deniz Tarağı, Trüf Mantarlı Karides, Jus Tekniğinde Julien Sebze
- Kayısı Soslu Kızarmış Güvercin, Limonlu Bulgur, Mantar ve Bal Kabağı.
Business Class’ta ‘Fine Dining’ Deneyimi
İlk kez Air France menüsüne ismini yazdıran iki Michelin yıldızlı şef Mathieu Viannay, tüm bilgi birikimini ve yeteneğini tabaklarına yansıttı. Her damak tadına hitap edebilecek zengin bir menü hazırlayan Viannay ile Business Class yolculukları artık daha da lezzetli:
- Penne Makarna, Ispanaklı Rokalı Graten, Kerevizli Ricotta Kreması
- Risotto Verde, Sebzeli Bolonez Makarna
- Dana Bonfile, Macaire Patates, Közlenmiş Pancar ve Füme Et Suyu
- Morel Mantarlı Tavuk Filetosu, Kavuzlu Buğday ve Bal Kabağı Risotto
- Sebzeli, Taggiasca Zeytinli Poşe Morina Balığı
- Suda Levrek Filetosu, Armonika Sosu, Sarı Havuç ve Otlu İrmik
- Tatlı Baharatlı Kızarmış Dana İncik, Bezelye İçi Püresi, Sultaniye Bezelyesi
- Kahvede Kızarmış Beç Tavuğu Eşliğinde Kereviz Reçeli ve Sonbahar Sebzeleri