Bu lezzetli ve sağlıklı bar tarifi, ara öğünlerinizin vazgeçilmezi olacak.
Malzemeler
7-8 adet kuru kayısı
5 adet kuru incir
Yarım kâse kuş üzümü
Yarım kâse badem
Yarım kâse fındık
1 kâse yulaf ezmesi
2 adet yumurta
Hazırlanışı:
Kuru kayısı ve kuru incirleri küçük küçük doğra.
Yarım kase fındık ve badem içlerini çok ufalamadan rondodan geçir.
İki yumurtayı geniş bir kaba kır ve hafif çırp.
Kuru meyveleri, fındık, badem içlerini ve yulaf ezmesini de bu karışıma ekle.
İyice karıştırdıktan sonra yağlı kağıt serdiğin fırın tepsisine bir yemek kaşığı dolusu olacak şekilde toplar bırak (dilersen elinle de istediğin şekli verebilirsin.)
Yulaflı ve kuru meyveli barlarını 170 derecelik fırında 20 dakika kadar pişir.
Afiyet olsun.