Beden Sağlığı

Son dönemin en popüler wellness trendleri

Son dönemin giderek yükselen trendleri arasında, bu kez “wellness uygulamalarını” yakın merceğe alıyoruz. Öyle ki, sağlıklı bir beden ve ruh sağlığı için birçok kişinin hayat alışkanlığı olan bu uygulamalar etkileriyle gün geçtikçe daha da önem kazanıyor. Genetik testlerden, dijital detoksa kadar uzanan popüler wellness trendlerine birlikte bakalım.

1) Kişiselleştirilmiş wellness programları

Son dönemin en popüler wellness trendleri arasında “kişiselleştirilmiş wellness uygulamaları” yer alıyor. Bu uygulamalar ise kişinin fizyolojik, genetik ve yaşam tarzı farklılıklarını dikkate alarak kişisel beslenme önerileri sunuyor, metabolizma hızı, genetik yatkınlıkları, yaşam tarzı tercihleri ve sağlık hedefleri gibi faktörleri değerlendirerek kişiselleştirilmiş beslenme planları ve diyet programları oluşturuyor.

2) Genetik testler

Genetik testler, kişilerin genetik yapılarını analiz etmek için kullanılan tıbbi testler.  Sağlıklı yaşam trendleri arasında önemli bir yer edinen genetik testler, kişilerin genetik yatkınlıklarını ve metabolizma özelliklerini belirlemeye yardımcı oluyor. Kişiselleştirilmiş beslenme ve egzersiz programlarının oluşturulmasında da oldukça etkili bir uygulama.

3) Dijital sağlık uygulamaları

Popülerliği giderek daha da artan dijital sağlık uygulamaları arasında egzersiz takibi, beslenme planlaması ve meditasyon ritüelleri yer alıyor. Bu uygulamalar kişinin sağlık verilerinin ayrıntılı bir şekilde incelenmesi ve takip edilmesi anlamına geliyor.

4) Dijital detoks

Son dönemde oldukça popüler hale gelen dijital detoks, günümüzdeki yoğun dijital baskıdan uzaklaşarak zihinsel ve duygusal dengeyi yeniden kurmak için amaçlanan wellness uygulaması. Yani, stresi azaltmak ve odaklanma süresini artırmak için dijital cihazlardan uzaklaşma anlamına geliyor.

5) Nefes egzersizleri, yoga ve meditasyon

Stresi azaltmak, zihni sakinleştirmek ve genel beden ve ruh sağlığını iyileştirmek için en etkili mental wellness uygulamarının başında nefes egzersizleri, yoga ve meditasyon geliyor. Derin ve bilinçli solunum teknikleri içeren bu egzersizleri, yoga ve meditasyon ile birleştirerek etkilerini artırabilirsiniz.

Kapak: @mirandakerr