İlişki İpuçları

Bir “çocuk adam” ile birlikte olduğunuzu nasıl anlarsınız?

“Man-child”, yani “çocuk adam”, ruhen olgunlaşmamış yetişkin erkekleri tanımlamak için kullanılan bir terimdir. Bu kişiler sorumluluklarını üstlenmekte zorlanırlar ve ilişkilerde partnerlerine çeşitli zorluluklar yaratabilirler. Bu nedenle böyle bir partnerle ilişki yaşamak, çoğu zaman bir yetişkinle birlikteymişsiniz gibi değil de bir çocuğa annelik yapıyormuşsunuz gibi hissettirebilir.

Sorumluluklardan kaçınma

Bu erkeklerin en belirgin özelliği, sorumluluklardan kaçınmaktır. İş, mali durum veya ev işleri gibi sorumlulukları başkalarına bırakma eğiliminde olup kendi ayakları üzerinde durmak yerine, ailesine veya partnerine bağımlı olurlar. Bu vaziyetlerinde herhangi bir absürtlük görmedikleri için, kendi yapmaları gereken işleri başkalarına görev olarak atfedebilirler. Böylece kendinizi onun yemeğini yaparken, çamaşırlarını yıkarken ya da odasını toplarken bulabilirsiniz. Eğer size yüklenilen bu sorumlulukları aksatırsanız da onun tarafından başlatılacak tartışmaların yaşanması muhtemeldir. 

Karar verememe

Önemli veya önemsiz fark etmeksizin karar almakta zorlanırlar ve bu süreçte genellikle başkalarının fikirlerine güvenirler. Bu konuda sürekli rehberlik arayışında oldukları için yük size kalabilir ve kendinizi sürekli onun yerine karar alırken, plan yaparken ya da onun düşünmesi gereken şeyleri onun yerine düşünürken bulabilirsiniz.

Olgun olmayan davranışlar

“Man-child” erkeklerin davranış biçimleri genellikle Peter Pan sendromuyla ilişkilendirilir. Yetişkinlikten kaçınma ve daima çocuk kalma arzusu ile karakterize olan bu durum, erkeklerin çocukluk dönemlerinin rahatlığını ve kaygısızlığını sürdürmeyi arzulamalarını yansıtır.

İletişim problemleri

Etkili ve sağlıklı bir iletişim yolu bulmakta zorlanmakla birlikte tartışmalarda çoğunlukla yapıcı bir yaklaşım benimseyemezler. Ani öfke patlamaları, inatçılık veya düşüncesizce hareketler bu tür kişilerin tipik özelliklerindendir. Bu davranışlar, duygusal olgunluk eksikliğinden kaynaklanır ve sizi zor durumda bırakabilir.

Bağımsızlık eksikliği

Bu kişiler tek başlarına bir plan yapma, karar alma ya da aktivitede bulunma konusunda oldukça çekingen davranır ve sürekli olarak sizin ya da başkalarının eşliğine ihtiyaç duyarlar. Bu döngü içerisinde kaldıkları müddetçe kendi başına karar verme yetisinden yoksun kalırlar ve hayatlarını idame ettirme konusunda sürekli olarak başkalarına bel bağlarlar.

Kendini düşünme

Çocuk adamlar genellikle bencil davranışlarda bulunurlar ve kendi ihtiyaçlarını sizinkilerin önüne koyarlar. Empati kurmakta zorlanırlar ve başkalarının duyguları üzerine çok da kafa yormayabilirler. Kendi rahatlık ve mutluluklarına odaklandıkları için partnerlerini ihmal edilmiş ve değersiz hissettirmeleri muhtemeldir.

Gelecek planı olmaması

Bu kişiler hep çocuk kalacaklarına ve başkalarının onlarla daima ilgileneceklerine inandıkları için uzun vadeli net bir plan ya da hedef belirlemekten kaçınırlar. Kişisel büyüme ve olgunlaşma sürecini engelleyen yapıları, sizinle bir gelecek kurma hayalini bir sorumluluk olarak görerek onu bu sorumluluktan kaçınmaya itecektir.

Sağlıklı ve dengeli bir ilişki kurabilmek için sevgililik ve ebeveynlik rollerinin birbiri arasında bir geçiş halinde olmaması gerekir. Karşılıklı saygı, anlayış ve adaletli sorumluluk dağılımı ilişkilerin temel taşlarındandır. Ancak bir çocuk adam ile kurduğunuz ilişkide, partnerinizin sürekli olarak size taşımanız gerekenden daha fazla sorumluluk yüklemesi ilişkinin doğal dengesini bozacaktır ve duygusal tatmininizi olumsuz etkileyecektir.

Kapak: @haileybieber