Beden Sağlığı

Yaz aylarında sağlıklı kilo verme yöntemleri

Yaz aylarını sağlıklı ve fit bir görünümle tamamlamaya ne dersiniz? Öncelikle sağlığınızı bozacak şok diyetlerden uzak durmalı ve sağlıklı yöntemleri rutin haline getirmelisiniz. İdeal vücut ağırlığınıza kolayca ulaşmak için uygulayabileceğiniz yöntemleri aşağıdaki maddelerde bulabilirsiniz.

( Kapak Karesi: @emrata )

Günde iki litre su için

Kilo vermek istiyorsanız gün içinde bol su tüketmelisiniz. Gün içinde 8-10 bardak su içmeniz, sindirimizi kolaylaştırır, daha rahat tokluk hissetmenizi ve hızlı kilo vermenizi sağlar.

Sebzeler olmadan olmaz!

Yeşillikler ve sebzeler sağlıklı bir sofranın olmazsa olmazı. Dolayısıyla bütün öğünlerinize mutlaka sebze eklemelisiniz. Sebzeler, sizi gün içinde sizi tok tutarken, ödemlerin vücudunuzdan atılmasını sağlar.

Çiğ kuruyemiş tüketin

Çiğ kuruyemişler, kaliteli yağ tüketmenizi sağlar ve tokluk sürenizi uzatır. Kahvaltıda ya da ara öğünlerinizde belirli miktarda tüketebilirsiniz.

Ayaküstü atıştırmalardan vazgeçin

Ayaküstü atıştırmak neyi ne kadar yediğinizi fark etmenizi engeller ve hızlı yemek yemenize neden olabilir. Belirli ana ve ara öğünlerinizin dışına çıkmamaya ve dikkatli yemeye özen göstermelisiniz.

Günlük egzersiz rutininiz olsun

Yazın kilo vermek için her gün mutlaka evde ya da dışarıda düzenli egzersiz, yürüyüş yapmalı ve hareket sayınızı artıracak fiziksel aktivitelere katılmalısınız.

Bol baharat

Kilo vermenizi hızlandırmak için zencefil, zerdeçal, karabiber, pul biber ve tarçın gibi baharatları daha çok tüketebilirsiniz. Baharat kullanmanız aynı zamanda tuzu azaltmanıza da yardımcı olur.