YAŞAM

ILIK BARBUNYA VE ROKA SALATASI

kbarbunya salatası1 Malzemeler 60 ml sızma zeytinyağı 2 diş sarımsak, ince kıyılmış 2 su bardağı haşlanmış ya da konserve barbunya 1 demet roka, irice parçalanmış 1 çorba kaşığı taze sıkılmış limon suyu Hazırlanışı Zeytinyağı ve sarımsağı soğuk tavaya koyun. Kısık ateşte yaklaşık 5 dakika ısıtın (sarımsak kokusu gelinceye kadar). Tavaya barbunyayı ekleyin, hafifçe karıştırarak 2 dk pişirin. Büyük bir kaseye roka yapraklarını alın. Tavadaki barbunya karışımını rokaların üzerine aktarıp hepsini harmanlayın. Limon suyunu ilave edip tekrar karıştırın. Isıtılmış baget ekmek veya focaccia ile servis yapın. 2 kişilik 1 porsiyonda: 420 kalori, 29 gr yağ (4 gr’ı doymuş), 32 gr karbonhidrat, 660 mg sodyum, 13 gr lif, 12 gr protein