YILBAŞI SONRASI DENGELEME DÖNEMİNDE NE YAPMALIYIM?
Benim için 1 Ocak sabahı çok özel, o nedenle 1 Ocak kahvaltısı serbest! Gece geç uyuma ihtimalinden dolayı, sabah kahvaltısı öğle yemeği gibi olabiliyor. Burada da dikkat etmemiz gereken kahvaltı sonrasında masum bir sebze çorbası, sebze yemeği veya balık ile akşam yemeğimizi tamamlamak ve devamında normal yaşantımıza geri dönmek. Ama bu aralar beslenmenin rayından çıktığını düşünüyorsanız, 2 Ocak itibariyle minik bir detoks yapmalısınız. Bunun için en güzel şey; bol su ve günde 2-3 bardak bitki çayı tüketmek. Sebze yemeklerini daha çok artırmaktır. Örneğin 2-3 gün ana yemeklerde sadece sebze tüketip dengeledikten sonra yine 1 öğün sebze, 1 öğün et şeklinde düzene oturtabilirsiniz.
Bu iki seçenekte de mutlaka ikindide açlık durumunuza göre dengeleyici tost veya kefir+ meyve gibi bir ara öğününüz olsun. Tabii ki her diyet, kişiye özgü olmalıdır. Ama programlamanızı yaparken bu örneği rehber alabilirsiniz. Bir diyetisyen eşliğinde devam ettiğiniz bir program varsa ‘Nasıl olsa battı balık yan gider’ deyip listelerinize uymazlık etmeyin. Bir an önce başlayın. Çünkü zararın neresinden dönsek kârdır, unutmayın.
YILBAŞI SOFRASINA HAFİF DOKUNUŞLAR
Yeni yıl coşkusu insanın her şeyin en iyisini yemek, giymek, gezmek istediği bir gündür. Ama bir yandan da formda olmanın planlarının yapıldığı bir dönemdir. O zaman bu yıl dileklerini gerçekleştirelim; hem lezzetli hem de formda sofralar kurmanıza yardımcı olalım.
YALANCI ÇERKEZ TAVUĞU
Malzemeler;
- 2 adet kereviz
- Süzme yoğurt, light yoğurt
- 2 yemek kaşığı dövüşmüş ceviz
- Pul biber, çörekotu, sarımsak
- Közlenmiş kırmızı dolmalık biber
- Patlıcan ezmesi
- Lor peyniri
- Susam
- Kurutulmuş domates
- Ton balığı
- Domates
- Lor peyniri veya süzme yoğurt
- Maydanoz
- 3 adet kabak
- İnce kıyım 2 yemek kaşığı dereotu
- 2 diş sarımsak
- Aldığı kadar light yoğurt
- 1 küçük havuç
- Dereotu
- Maydanoz
- Sarı-kırmızı biber
- Meksika fasulyesi
- Nar
- Zeytinyağı
- Nar ekşisi
- Közlenmiş patlıcan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yeşil biber
- Soğan
- Domates
- Patlıcan
- Pul biber
- Light yoğurt / süzme yoğurt
- Kırmızı kuru biber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 adet kabak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Bol dereotu
- Pul biber