Balkabaklı Panna Cotta
Bal kabağının turuncu rengi, yüksek miktarda karotenoid içeriğinden gelir. Besin öğeleri ise meme kanseri riskini azaltmaya yardımcı olur.
Pişirme Spreyi
600 gr bal kabağı, kabuğu soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış
1 kutu Hindistan cevizi sütü (450 ml)
1 çorba kaşığı rendelenmiş taze zencefil
60 ml agave şurubu
1½ tatlı kaşığı köri
Bir tutam deniz tuzu
1 paket sade jelatin (30 gr)
1. Altı tane tartölet kabı, kahve fincanı ya da bardağı pişirme spreyiyle yağlayın. Orta boy bir sos tenceresinde bal kabağı, Hindistan cevizi sütü, zencefil ve 60 ml suyu karıştırın. Kaynamaya başlayınca kapağını kapat ve kabaklar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
2. Ocaktan al, içine agave şurubu, köri ve tuzu ilave edin. Karışımı blender ile püre hâline gelinceye kadar çırpın.
3. Küçük bir kâsede jelatine 3 çorba kaşığı soğuk su ekle ve yaklaşık 1 dakika yumuşamaya bırakın. Ardından sıcak durumdaki bal kabağı karışımına ilave edip, çözülünceye kadar yaklaşık 3 dakika karıştırın. Karışımı hazırladığın kaplara paylaştırın ve buzdolabında 4-6 saat bekledin. Kalıplardan küçük tabaklara aktarın ya da kalıp içinde servis yapın.
6 KİŞİLİK Bir porsiyonda:
150 kalori, 5 gr yağ (4 gr’ı doymuş), 21 gr karbonhidrat, 120 mg sodyum, 1 gr lif, 6 gr protein