Ağustos ayı gelip çattığında şeftali, kiraz, nektar gibi meyveler de tüm bereketiyle sofralarımızda yer bulur. Bu yaz meyvelerinin bolluğunu crumble ile kutlamanın tam zamanı şimdi! Şeftali ve kiraz ile hazırlayacağınız bu tarifi farklı meyvelerle de deneyebilirsiniz. Kalori hesabı yapmıyorsanız karışıma dilediğiniz kadar vanilyalı dondurma da eklemenizi tavsiye ediyoruz.
HAFİF TATLAR BULUŞMASI
Bu tarif hem sabah kahvaltısından sonra hem de akşamüstü tatlı ihtiyacınızı karşılamak için ideal bir hafiflikte…
İçi için malzeme
Soyulmuş ve doğranmış bir kilo şeftali, ½ kilo kiraz, 1 limon suyu, ½ bardak şeker, ¼ bardak
un, 2 yemek kaşığı tereyağı, 4-5 adet reyhan yaprağı
Üst kat için malzeme
1 bardak yulaf ezmesi, ¾ bardak esmer şeker, ½ bardak tereyağı, 1 çay kaşığı tarçın, 1 çay
kaşığı tuz
Hazırlanışı
■ Fırını önceden 400 dereceye ayarlayın.
■ Büyük bir kapta şeftali, kiraz, şeker, un, reyhan yaprakları ve limon suyunu karıştırın.
Pişirme kabını yağlayın ve karışımı bu kabın içine boşaltın.
■ Ayrı bir kapta yulaf ezmesi, un, esmer şeker, yağ, tarçın ve tuzu kıvamını tutturana dek
karıştırın. Karışımı pişirme kabının üstüne dökün ve 30 dakika pişirmeye bırakın.
■ Servis yapmadan önce 15 dakika bekleyin.