Tatlı bir kaçamak yapmak istediğinizde imdadınıza “Fırında Elma” yetişecek.
Malzemeler
5 yemek kaşığı tereyağı
3 yumurta
3/4 su bardağı süt
3 yemek kaşığı toz şeker
1/2 çay kaşığı vanilya özü
1/4 tatlı kaşığı toz tarçın
1/4 çay kaşığı tuz
1/2 su bardağı un
2 küçük gevrek elma, soyulmuş ve ince dilimlenmiş
Yapılışı
375 derece fırını önceden ısıtın
2 yemek kaşığı tereyağını eritin. Orta büyüklükte bir kapta, yumurtayı çırpın. Eritilmiş tereyağını ekleyin.
Süt, 1 çorba kaşığı şeker, vanilya, tarçın, tuz ve unu başka bir kapta karıştırın. Yumurta ekleyin. Iyice karışana kadar karıştırın.
Bir tavada kalan 3 yemek kaşığı tereyağını ısıtın. Dilimlenmiş elma ekleyin ve altın kahverengi rengi alıncaya kadar 5 – 10 dakika kadar pişirin.
Bir küçük kasede 2 yemek kaşığı toz şeker ve 1 yemek kaşığı tarçını birleştirin ve karıştırın. Elmaları tavadan çıkarmadan karışımları üzerine dökün ve 5 dakika kadar pişirin.Servis yapmadan önce soğumasını bekleyin ve dilimler halinde servis yapın.