Bu 3 kişilik bir tariftir. Bir porsiyonunda; 198 kalori, 33 gr karbonhidrat, 7 gr protein, 5 gr yağ, 5 gr lif, 35 mg sodyum bulunur.
MALZEMELER
2 paket light krem şanti
200 ml süt
80 gr kırmızı kinoa
10 gr çekilmiş Antep fıstığı
6 adet tarçın çubuğu (süslemek için)
200 gr taze kayısı
HAZIRLANIŞI
1/ Krem şanti ve sütü çırptıktan sonra buzdolabında bekletin.
2/ Kinoayı 1 tatlı kaşığı toz tatlandırıcı eklenmiş suyun içinde haşlayın, süzüp soğumaya bırakın.
3/ Soğuyan kinoayı, hazırladığın krem şanti ile karıştırın. Servis kuplarının dibine bu karışımı paylaştırın.
4/ Ayrı bir yerde taze kayısıları minik küpler hâlinde doğrayıp kuplara ekleyin. En üstü krem şanti ile kaplayın. Antep fıstığı ve tarçın çubukları ile süsleyip servis yapın.