MALZEMELER:
1 litre krema
100ml yarı yağlı süt
4 jelatin yaprağı
400g çilek
2 çay kaşığı toz şeker
10 x 150 ml boyutlarında bir kap
TARİF:
1. Puree strawberries with sugar in a food processor, pass through a fine colander, leave to rest for 10-15 minutes in fridge.
Çilekleri şeker ile birlikte yemek öğütücüde püre haline getirin. Elde ettiğiniz karışımı süzgeçten geçirip geri kalan kısmını 10-15 dakika boyunca buzdolabında bekletin.
Süt ve kremayı kaynatın. Kaynadıktan sonra karışımı ocaktan alıp jelatin yapraklarını ekleyin ve beş dakika boyunca karıştırın.
Jelatin çözüldükten sonra karışımızı yemek öğütücüden geçirin. Oda sıcaklığında beklemeye bırakın.
Çilek ve krema karışımlarını bir araya getirip çırpın. Tadına bakıp şeker ekleyip eklemeyeceğinize karar verin.
Elde ettiğiniz karışımı kalıba döküp 2-3 saat boyunca buzdolabında bekletin.
Yaptığınız Panacotta’yı tabağa çıkarmak için kalıbı sıcak suya koyup ters çevirin.
Vanilyalı dondurma ve taze nane yaprakları ile servis yapabilirsiniz.