Havuçlu kekin modası geçti artık. Pancar, bal kabağı ve kabak gibi sebzelerin tatlı yanını, onlarla şaşırtıcı tatlılar hazırlayarak ortaya çıkarın.
Öğünlerinize dahil ettiğiniz sebzelerin bir porisyonunu tatlı olarak yemeye ne dersiniz? Sebzeler, meyveler kadar fazla şeker içermemesine rağmen kendine has bir tatlılığa sahiptir. Ve elbette vitamin, antioksidan ve lifle doludur. Tek başına yoğun bir tadı olmayan sebzeleri çeşitli aromalarla tatlandırabilirsiniz (limon, zencefil ve Hindistan cevizi gibi). Avokado ve Misket Limonlu Dondurma Sağlıklı yağlarla dolu, tok tutan bir sebze olan avokado kilo vermene yardımcı olur. Ayrıca iyi kolesterolünü yükseltir. Yağlı yapısı nedeniyle de tatlılara kremamsı bir doku verir. 2 olgun avokado, çekirdeği çıkarılmış ve soyulmuş 3 adet misket limonun suyu 2 adet misket limonun rendelenmiş kabuğu 180 ml yarım yağlı süt 180 ml tatlandırılmış yoğunlaştırılmış süt* *Mali Sweetened Condensed Milk markasıyla Gurmenet. com’da bulabilirsin. Mutfak robotu veya blender ile bütün malzemeleri iyice yumuşayıncaya kadar karıştırın. Silikon spatulayla ara sıra kabın kenarlarını sıyırın. Karışımı yayvan bir cam ya da çelik kaba aktarıp üzerini kapatın. Dört saate yakın bir süre dondurun. 6 KİŞİLİK Bir porsiyonda: 250 kalori, 14 gr yağ (4 gr’ı doymuş), 29 gr karbonhidrat, 70 mg sodyum, 5 gr lif, 5 gr protein