Yüksek protein ve baharat içeren bu sandviçe bayılacaksınız. Az yağlı yoğurt ise gazpacho’ya tam kıvamında bir krema tadı verecek.
Gazpacho
3 adet soyulmuş ve dilimlenmiş salatalık
120 gr fesleğen yaprağı
120 gr kesilmiş tatlı yeşil biber
1 baş sarımsak
240 ml tavuk suyu
240 gr az yağlı yoğurt
Sandviç
230 gr jumbo karides, kabukları temizlenmiş
1 çorba kaşığı cajun baharatı
1 çay kaşığı toz sarımsak
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
Bir tutam tuz
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 büyük soğan, dilimlenmiş
1 büyük tatlı kırmızıbiber, çekirdekleri çıkarılmış ve boyuna kesilmiş
1 büyük tahıllı baget, uzunlamasına ikiye bölünüp 10 santimlik parçalar hâlinde kesilmiş
1. Fırını önceden 200 dereceye ayarlayıp ısıt.
2. Yoğurt hariç gazpachonun bütün malzemelerini blenderda karıştır. Bir kâseye dök. Sonra yoğurt ile çırpıp, üzerini kapatıp buzdolabına koy.
3. Karidesleri cajun baharatı, toz sarımsak, toz kırmızıbiber ve tuz karışımına yatırıp bir kenara ayır.
4. Yapışmayan bir tavada yağı ısıt. Soğan ve biberleri ekleyip tavayı sallayarak pişir. 5 dakika kadar yumuşamalarını bekle. 1-2 çorba kaşığı su ilave et ve 3-4 dakika daha pişir.
5. Ateşi biraz daha açıp karidesleri ekle ve 3 dakika daha pembeleşene kadar çevir.
6. Baget ekmeklerin içlerini çıkar. Pişirme kâğıdının üzerine koy ve kıtırlaşana kadar 2-3 dakika fırında ısıt.
7. Karides-soğan karışımının dörtte birini bir bagetin içine yerleştir. Yanında serin gazpacho ile servis yap.
4 kişilik.
Bir porsiyonda: 335 kalori, 8 gr yağ (2 gr’ı doymuş), 491 mg sodyum, 33 gr karbonhidrat, 5 gr lif, 31 gr protein.
İpucu:
Deniz mahsulleri en çabuk hazırlanan yemeklerden biridir. Karidesi nasıl pişirirsen pişir, sadece 3 dakikanı alır. Fileto balıklar ise (somon gibi) 8-9 dakikada olur. Ancak bu da kalınlığına bağlıdır, yani ne kadar ince olursa o kadar az zamanını alır.