YAŞAM

TATLI EKŞİ SOSLU TAVUK ŞİŞ KEBAP

ickare Uzakdoğu lokantalarından eve sipariş vermek yerine kendi ızgaranızda Çin usulü şiş yapın. (4 Kişilik) • ½ kilo kemiksiz, derisi alınmış, kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü • 2 adet orta büyüklükte kabak, kuşbaşı doğranmış • 2 kap iri doğranmış ananas dilimi • 2 adet orta boy kırmızı soğan, kuşbaşı doğranmış • 2 adet kırmızı dolmalık biber, iri doğranmış • 3 çorba kaşığı ketçap • 1 çorba kaşığı akçaağaç şurubu • ½ çorba kaşığı soya sosu • 1 çorba kaşığı sirke • 1 çay kaşığı acı sos • 8 adet ahşap şiş, soğuk suda 20 dakika bekletilmiş • Taze doğranmış kişniş • Tuz ve karabiber • Izgarayı önceden orta sıcaklıkta ısıtın. Tavuk, kabak, ananas, soğan ve biberi şişlere dizin. Üzerine karabiber ve tuz atın. • Bir kâsenin içinde ketçabı, akçaağaç şurubunu, soya sosunu, sirkeyi ve acı sosu karıştırın. Karışımın yarısını kenara ayırın. Diğer yarısını fırçayla şişlerin üzerine sürün. • Şişleri tavuklar pişinceye kadar dört dakika süreyle ızgarada tutun. Fırçayla şişlerin üzerine biraz daha sos sürün. Doğranmış kişnişle süsleyin. Porsiyon başına 315 kalori, 39 gram protein, 5 gram yağ, 30 gram karbonhidrat, 4 gram lif, 415 mg sodyum.