Uzakdoğu lokantalarından eve sipariş vermek yerine kendi ızgaranızda Çin usulü şiş yapın.
(4 Kişilik)
• ½ kilo kemiksiz, derisi alınmış, kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü
• 2 adet orta büyüklükte kabak, kuşbaşı doğranmış
• 2 kap iri doğranmış ananas dilimi
• 2 adet orta boy kırmızı soğan, kuşbaşı doğranmış
• 2 adet kırmızı dolmalık biber, iri doğranmış
• 3 çorba kaşığı ketçap
• 1 çorba kaşığı akçaağaç şurubu
• ½ çorba kaşığı soya sosu
• 1 çorba kaşığı sirke
• 1 çay kaşığı acı sos
• 8 adet ahşap şiş, soğuk suda 20 dakika bekletilmiş
• Taze doğranmış kişniş
• Tuz ve karabiber
• Izgarayı önceden orta sıcaklıkta ısıtın. Tavuk, kabak, ananas, soğan ve biberi şişlere dizin. Üzerine karabiber ve tuz atın.
• Bir kâsenin içinde ketçabı, akçaağaç şurubunu, soya sosunu, sirkeyi ve acı sosu karıştırın. Karışımın yarısını kenara ayırın. Diğer yarısını fırçayla şişlerin üzerine sürün.
• Şişleri tavuklar pişinceye kadar dört dakika süreyle ızgarada tutun. Fırçayla şişlerin üzerine biraz daha sos sürün. Doğranmış kişnişle süsleyin.
Porsiyon başına 315 kalori, 39 gram protein, 5 gram yağ, 30 gram karbonhidrat, 4 gram lif, 415 mg sodyum.