Cilt Bakımı

Sabahları şişkin göz altlarını indirmek için ipuçları

Sabahları aynaya baktığınız ilk anda şişmiş göz altlarıyla karşılaşmak moral bozucu olabilir, ancak çözümsüz değildir. Birkaç basit yöntemle görüntünüzü hemen toparlayabilir, düzenli bir bakım rutiniyle de sorunu tamamen çözebilirsiniz. Pürüzsüz ve dinlenmiş bir göz çevresi için uygulayabileceğiniz en etkili ipuçlarını sizin için derledik.

Soğuk kompres mucizesi

Göz çevresindeki şişkinliği anında yatıştırmanın en etkili yolu, soğuk bir kompres uygulamaktan geçiyor. Buzdolabınızda soğuttuğunuz metal kaşıkları, bir mendile sardığınız buz küplerini veya soğuk jel maskelerini birkaç dakika göz altlarınızda bekletin. Soğuk, kan damarlarını daraltarak şişkinliği hızlıca indirecek ve göz çevrenize ferahlık kazandıracaktır. Ancak bu uygulamayı sık sık yapmamalısınız, aksi halde damarlarınız sürekli soğuğa maruz kalmaktan dolayı zarar görebilir.

Nazik masajlarla rahatlatın

Göz çevresine hafif bir masaj yaparak şişkinliği azaltabilirsiniz. Göz altınız için uygun bir krem eşliğinde parmak uçlarınızla yapacağınız küçük dairesel hareketler, bölgedeki kan dolaşımını hızlandırır ve sabahları daha dinç bir görünüm sağlar.

Salatalık dilimlerini unutmayın

Klasik, basit ve etkili! Güzellik klişelerinden olan satalık dilimlerinin soğuk ve nemlendirici etkisi göz altlarındaki şişkinliği hafifletirken, cildinize de tazelik katar. Salatalığı buzdolabınızda soğuttuktan sonra her iki gözünüze de birer dilim koyup birkaç dakika bekletin.

Göz kremlerini bakım rutininize ekleyin

Kafein, şişkinliği azaltan en güçlü içeriklerden biri olarak bilinir. Göz çevresindeki fazla sıvıyı dağıtarak şişkinliğin azalmasını sağlar. Alerjiniz olmadıktan emin olduktan sonra kafein içeren göz kremlerini sabah rutininize ekleyebilirsiniz. Aynı şekilde avokadolu göz kremlerinin yatıştırıcı ve sıkılaştırıcı etkisinden de faydalanabilirsiniz.

Doğru uyuma pozisyonunu bulun

Uyuma şekliniz, cildinizi oldukça etkiliyor. Göz altı şişkinliğinin en büyük nedenleri arasında geceleri yüzüstü ya da yastıksız uyumak bulunuyor. Sırtüstü ve hafif yüksek bir yastıkta uyumak, sıvı birikimini engelleyerek sabahları şişkin gözlerle uyanmanızı önler. İpek ya da saten yastık kılıfları tercih ederek de cilt güzelliğinizi koruma altına alabilirsiniz.

İlginizi çekebilecek bir diğer yazı >>>>> Neden ipek yastık ve gecelikler tercih etmelisiniz?

Kapak: @jlo