Makyaj

Kuru ciltler için parlak bitişli makyaj yöntemleri

Kuru cilde makyaj uygulamak bazen zorlayıcı olabilir. Ürünlerin ciltle bütünleşmemesi “cakey” görünüm yaratabilir, yani ürünler cilt yüzeyinde pütürleşebilir veya soyulabilir. Bu noktada pürüzsüz bir görünüm sağlamak ve cilde hoş bir ışıltı katabilmek için ekstra özen göstermek gerekir. İşte kuru ciltlere özel, parlak bir makyaj bitişi için etkili adımlar!

Cildinizi derinlemesine nemlendirin

Cildinizin doğal parlaklığını ortaya çıkaran doğru yöntemlerle, mat ve pürüzlü görünümü geride bırakmak mümkün. Parlak bir makyajın kilit anahtarı, iyi nemlendirilmiş bir cilttir. Makyaj uygulamadan önce cildinizi neme doyurmanız gerekir. Eğer cilt kuruluğunuzun üst seviyede olduğunu düşünüyorsanız, hyaluronik asit içeren yoğun nemlendiriciler sizin için faydalı olabilir. Bu içerikteki serumlar ve nemlendiriciler, cildinizin su kaybını önleyerek makyajın daha uzun süre canlı görünmesini sağlayacaktır.

Aydınlatıcı bir makyaj baz kullanın

Makyaj bazı kullanmanız, ürünleri ciltle birleştirebilmeniz için oldukça kritik bir adım. Kuru ciltler için ışıltılı bazlar, cilt yüzeyine anında parlaklık kazandırmalarıyla öne çıkar. İnce yapılı ve aydınlatıcı bazlar, cildinizi fazla yormadan mat görünümü kırar ve makyajınız için iyi bir temel sağlar.

Likit ve krem fondöten tercih edin

Kuru ciltlerde likit ve krem ürünler kullanılması daha doğru olacaktır. Toz yapıdaki pudralı ürünler genellikle pütürlü bir görünüm yaratabilir. Bunun yerine akışkan formdaki fondöten ve kapatıcılar, cildinizle uyum sağlayarak daha doğal ve parlak bir görünüm sunar.

Krem allık ve bronzer ile stratejik uygulamalar yapın

Cilde ekstra parlaklık katmak için krem formda allık ve bronzer kullanın. Nemli yapıları sayesinde kuruluğa yol açmayacak olan bu ürünler, cildinize daha sıcak ve canlı bir görünüm kazandıracaktır.

Aydınlatıcıyla ışıltının seviyesini yükseltin

Parlak bir makyajın DNA’sında aydınlatıcı vardır. Elmacık kemiklerinizin üstüne, burun kemiğinizin ortasına ve burnunuzun ucuna aydınlatıcı uygulayın. Kaş altı ve göz pınarları gibi bölgelere ince bir tabaka aydınlatıcı sürerek bakışlarınızı ortaya çıkarabilirsiniz.

İlginizi çekebilecek bir diğer yazı >>> Kusursuz dumanlı göz makyajının püf noktaları

Kapak: @livmanni