Saç

Kızıl saç bakımının püf noktaları

Kızıl saçlar, kendine özgü bir havaya ve çarpıcı bir ışıltıya sahip olduğu gibi özel bir bakım da gerektirir. Tarih boyunca ilgi çeken bu rengin güzelliğini korumak bazen zor olsa da, bakım adımlarını özenle takip ettiğinizde mümkündür.

Renk koruyucu şampuan kullanmalısınız

Kızıl saçlar, akmaya ve solmaya çok müsait bir yapıda oldukları için renk koruyucu şampuanlar kullanmak şart. Saç bakımının ilk adımı olan şampuanlarınız, saçınıza zarar vermeyecek bir içeriğe sahip olmalı ve ağır kimyasallar içermemeli. Eğer renk koruyucu şampuanızın bir seti varsa satın alabilir, yoksa da renk korumasını güçlendirmek üzere bu işlevde bir saç kremiyle de destekleyebilirsiniz.

Isıdan korumak çok önemli

Sık sık saç kurutma makinesi, maşalar ve düzleştiriciler kullanıyorsanız saç bağlarınızın zarar görmesi ve canlı kızıl rengin solgunlaşması ihtimal dahilindedir. Bu nedenle işlem öncelerinde saçlarınızı ısıya karşı koruyan ürünlerle beslemelisiniz. Mümkün olduğu kadar saçınıza direkt bir ısı uygulamaktan kaçınmalısınız, ısısız saç şekillendirme yöntemlerini tercih etmeniz daha faydalı olacaktır.

Aynı şekilde kızıl saçlarınız güneş ısısıyla da solabilir. Bu nedenle saçlarınızı hem zararlı UV ışınlarından korumak hem de solmayı engellemek üzere UV filtreli ürünler kullanabilir, saç derinize güneş kremi uygulayabilirsiniz.

Kızıl saça yönelik ürünler ile derinlemesine bakım yapın

Herhangi bir saç ürünü yerine kızıl saçlar için özel olarak üretilmiş içerikleri kullanmanız, rengi korumanıza yardımcı olacaktır. Özellikle renk koruyucu ve nemlendirici maskeler tercih edebilir, saçınızı serumlar ve yağlarla besleyebilirsiniz. Kimyasallardan uzak durup doğal içeriklere yönelmeniz, saçlarınızın parlaklığını ve sağlığını olumlu yönde etkileyecektir.

İlginizi çekebilecek bir diğer yazı >>>>> Isısız saç şekillendirme yöntemleri

Kapak: @dualipa